Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

A beteg panaszkodik, a kórház perel

„A soproni kórházban nem törődnek azokkal, akik nem adnak hálapénzt” – mondta csütörtök reggel az egyik tévéműsorban az egészségügyi miniszternek telefonon Galgóczy László. A kórház pert fontolgat jó hírnevének megsértése miatt.

– Április 19-én kerültem a kórházba – idézi fel az elmúlt napokat otthonában Galgóczy László. – Aznap megoperáltak, aztán három napig hozzám sem nyúltak. Bántott, hogy nem kötötték át a lábam, pedig a nővérek azt mondták, három nap után mindenki új kötést kap. Szerdán jött az osztályvezető főorvos,  s megkérdezte: milyen problémája van a kedves betegnek? Megmutattam a lábamat. A sebből kiszivárgott vér már beleszáradt a kötésbe.

– Azt mondta – folytatta panaszát Galgóczy László – mindjárt jön az orvos, aki műtött és átköti. Erre azt válaszoltam, hogy szeretnék hazamenni. A válasza igen volt. Így is történt, az ambulancián rendbe tettek. Ezt követően pedig összepakoltam és hazamentem. Zárójelentést azonban nem kaptam, mert még nem készült el. Ennyi az én történetem, de nem ez a lényeg.

A kórházban az ember akarva-akaratlanul  látja, hogy mi van, amit egy közmondással tudok érzékeltetni: „Lajos vigyázz, mert pénz nélkül mulatni bajos". A szobatársamat az osztályvezető főorvos rendszeresen kezelte, sőt még ingyenes kötszerre szóló vényt is adott neki. Én semmit sem kaptam, csak azt mondták, mehetek haza. Úgy éreztem: aki fizet, az kap, aki nem fizet, az nem kap. Most a tapasztalataimat leírom és elküldöm az egészségügyi miniszternek. Kíváncsi vagyok, mi történik.

Az Erzsébet kórház főigazgató főorvosa, dr. Baranyai Tibor a műsort követően azonnal vizsgálatot rendelt el.
– Speciális orvosi bizottságot állítottunk fel, az érintettektől pedig írásbeli jelentést kértem és beszélgettünk a betegekkel is – tájékoztatott Baranyai doktor.

–  Ezek alapján kijelenthetem, alaptalanok Galgóczy úr vádjai, akinek a térdéből egy idegcsomót távolítottunk el. Ezt követően a beteg kezelése az idevonatkozó előírások szerint történt. A vizitek során naponta két alkalommal látta az orvos, sőt kardiológiai okok miatt belgyógyász is megvizsgálta. Kifogása, miszerint nem volt átkötözve a műtétet követően, szakmailag indokolatlan volt. A beteg ellátása során sem szakmai, sem pedig etikai vétség nem történt, a lehető legnagyobb gondossággal jártunk el.

Úgy érezzük, a minden alapot nélkülöző vádaskodásai nem csak a soproni kórháznak okozott felbecsülhetetlen kárt, a városnak is rossz hírét keltette. Ez azért is fájdalmas számunkra, mert ma már nem csak Sopronból és környékéről fogadunk betegeket, hanem az ország különböző részeiből, akik éppen a magas szintű ellátásért jönnek hozzánk. A vizsgálat eredményéről tájékoztatom a miniszter urat. A kórház megfontolás tárgyává teszi, hogy az ügyet jogi útra tereli, jó hírnevének megsértése miatt.

Kapcsolódó anyagok >>

A hála árfolyama a kórházakban (2004-01-06) >>
A hálapénz a magyar egészségügy alapja (2004-01-22) >>
Az emberek 80 százaléka ad hálapénzt (2004-01-13) >>
Extra szolgáltatásért az orvosnak is jár (2004-01-15) >>
Hála és bűn egy borítékban (2004-01-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarul tanulnak az osztrák csendőrök

Tizennyolc osztrák csendőr és rendőr tanul magyarul a soproni Rendészeti Szakközépiskolában. Az… Tovább olvasom