Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tehén szúrta meg a gazdát

Újkéren a faluvég egyik portáján szarvával egy tehén a gazdája szájába szúrt. A 75 éves embert súlyos sérüléssel szállították a győri kórházba.
illusztráció
Újkéren, a falu szélén lakik az a házaspár, akik tavaly ünnepelték aranylakodalmukat. A takaros családi ház udvarán szárnyasok futkároznak; istálló a teheneknek, ól a disznóknak.

– Az uram szokása szerint este kiment az istállóba, hogy ellássa a marhákat – meséli Feri bácsi balesetét felesége, Julianna néni. – Egyszer csak hallom, jajgat az uram. Szegénynek nagyon vérzett a szája, s csak érthetetlen hangfoszlányokkal tudta értésemre adni, nagy baj történt, hívjunk orvost.
A gazda éppen a tehén előtti jászolt szerette volna kitakarítani, hogy aztán répát vagy darát tegyen bele, de erre már nem kerülhetett sor: szarvával a tehén az éppen lehajoló ember szájába döfött. Szegény ember műfogsorára is az istállóban leltek rá.
– Valószínű, hogy a tehén fel is döntötte az uramat, orrán-száján folyt a vér, nagyon megijedtünk. Azonnal hívtunk orvost, mentőt, akik aztán infúziót is adtak neki. A férjem erős ember, mindvégig eszméleténél volt – idézi föl a részleteket a feleség.

Imádta a tejet

Az idős házaspárnak korábban több tehene is volt, de az utóbbi években már csak egy szarvasmarhát gondoztak. – Kérleltem, hagyja abba a tehéntartást, de mivel a férjem nagyon szereti a friss tejet, egyet, a Szegfűt – amelynek van egy tinója és egy borjúja – meg kellett tartani. A Szegfű naponta 16-17 liter tejet ád, Ferenc esténként jó egy literrel szokott meginni belőle. Egészséges ember, orvost szinte sose látott...

Gégemetszés

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szájsebészetének osztályvezető főorvosától, dr. Hahn Oszkártól megtudtuk: a mentőktől súlyos, nem életveszélyes állapotban vették át a sérültet, akinél a várható ödéma miatt időközben gégemetszést is kellett végezni. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Az újkéri gazda több hónapig tartó gyógyulás elé néz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drog a kerékben, cigi a padló alatt

Két kilogramm marihuánát találtak a soproni vámosok egy Veszprém megyei férfi autójában hétfőn… Tovább olvasom