Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

688 millió forint jut a megye kórházainak

Sopron - Megyénk kórházai összesen közel 688 millió forintot kapnak az egészségbiztosítási kassza 18 milliárd forintos maradványából – jelentette be Kiss Péter kancelláriaminiszter csütörtökön Sopronban.

A kormány döntött az egészségbiztosítási alap maradványértékének felosztásáról. A soproni Erzsébet oktató kórház 136,2 millió, a szanatórium 34,9 millió, a győri Petz-kórház 369 millió forintot kap az említett 18 milliárd forintból. Az összegből részesül a csornai, a kapuvári és a mosonmagyaróvári intézmény is. A támogatásokat még ebben a hónapban utalják.

Kiss Péter kancelláriaminiszter soproni látogatásakor konzultációt folytatott a dr. Baranyai Tibor főigazgató-főorvos vezette Erzsébet-kórház menedzsmentjével. A megbeszélésen részt vett Fodor Tamás polgármester is. – A kórház időszerű fejlesztése kiemelt téma volt – részletezte a kancelláriaminiszter. – Egy szakmailag nívós intézményről van szó, amely mint súlyponti kórház, a nyáron megkezdte a sürgősségi betegellátást. A felszerelés bővítésére nyújtottak be pályázatot több mint 300 millió forintos értékben, beleértve a helikopter-leszállópályát is. A pályázatról jövő év februárjában születik döntés.

S mivel kifejezetten súlyponti kórházaknak írtuk ki a lehetőséget, úgy vélem, jó esélye van az intézménynek a támogatás elnyerésére. A főigazgató-főorvossal arról is beszéltünk, hogyan lehet az egészségügyben egyszerre konszolidációt és minőségi fejlesztést megvalósítani. Sok jó tanácsot is kaptam ahhoz, miket kellene változtatni a szabályozásban, hogy adott pénzügyi keretek között jobb feltételek jöjjenek létre az egészségügyben.

Kiss Péter arra a kérdésünkre, mit tesz a kormány azért, hogy a nyugati régió egészségügyi dolgozói ne Ausztriában keressenek munkát, kifejtette: bár nagy a fluktuáció, a soproni intézmény ez idáig ilyen bérviszonyok között is képes volt megtartani a szakápoló személyzetet s az orvosi gárdát. – Ami a válságkezelést követő szakaszt illeti, feladatunk, hogy az egészségügy minőségfejlesztésekor a bérek európai színvonalra történő felzárkóztatására kiemelt figyelmet fordítsunk – tette hozzá a miniszter, aki Kránitz László (MSZP) helyi elnök meghívására érkezett Sopronba.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. globarizsa 2008. december 14. 15:12
  „Jay80 18. Lehet, hogy nem egyszerre, és nem erőltetve, de akkor hogyan reformáljunk? Mert a fidesznek semmi és sehogy sem volt jó, akármit kezdett a kormány: Azt hitték, hogy így könnyen lesz kormánybukta. Nem lett. A vizitdíj-népszavazás nevü "civil" kezdeményezés a fidesz műve volt. És mit mondtak a "sikeres" népszavazás után? Hogy 3 évig nem lehet vizitdíj. Na, elárulom neked, bárki lesz 2011-ben kormányon, lesz a vizitdíjhoz hasonló eü hozzájárulás. Legfeljebb az lesz ismét a fidesz-szlogen, hogy a korábban rosszul kormányzó szocik miatt kellett újra bevezetni.
  Nem véletlen a fidesz visszafogottsága: Ha ők lesznek kormányon 2010 után, a jelenlegi - semmit sem csinálni az emberek megkérdezése nélkül - nevü mutatványukkal elmehetnek a "sóhivatalba", mert az emberek 2010 után sem akarnak egyetlen megszorítást sem. Anélkül pedig nem lehet átalakítás, reform, vagy nevezzük akárminek...
  Még az is lehet, hogy ellenzék kívánnak lenni 2010 után is, az egy könnyű, népszerü feladat...Felelősség nélkül, felelőtlenül megnyilatkozni...”
 • 24. iparos 2008. december 14. 11:07
  „fmarco!

  Azt ajánlom, olvass europai ujságokat! Ne csak a képeket nézegesd! Mert ha értenéd, rájönnél, hogy europa kit nevez skizofrénnek, és mit nem értenek! Én sem értek sok mindent ebben az országban. Pl. azt, hogy ilyen emberek miért nem huznak el a p....ba, a bakancsos kollégáival együtt!”
 • 23. Intel 2008. december 13. 11:36
  „22. Nekem se kellett annyit sorba állni, mint most megint...
  Pedig csak néha járok én is....

  Na erről is ennyit...”
 • 22. Jay80 2008. december 13. 09:41
  „CSabazs.
  És te hol élsz? Te lehet, hogy bejutottál egy nap alatt, de én nem, pedig nem extra dologért kellett lemennem a kórházba. Ide-oda futkároztam 1200 forintért ami oké, hogy nem vág földhöz, de a havi 40000 ft tb levonás után már sajna luxus egy kicsit, de ugyanazt tudom mondani mint más, legyen kitéve egy becsületkassza és akkor dobhatsz bele ha elmész dokihoz. Persze hozzáteszem te se fogsz”
 • 21. Csabazs 2008. december 13. 07:29
  „fmarco!
  Hol éltél és élsz Te?
  A vizitdíj senkit sem vágott főldhőz,sőt normalizálta az orvos - beteg találkozót!
  Most heteket kell várni, hogy szakrendelésre bejussál,akkor meg lehetett venni 1000Ft ért,hogy még aznap bekerülj és az csak 4000ft +-ba került!Hogy miért : háziorvos;beutaló= 300Ft + szakrendelés 300Ft,viszont ezeket kikerülve még aznap elláttak!

  Nem sok az összeg ami megmaradt,de mindig jól jön minden kórháznak!”
 • 20. Jay80 2008. december 13. 06:31
  „Én nem nevezem királynak, lehet van olyan is nincs kizárva. Legalább annyira király mint Gyurcsány.”
 • 19. Intel 2008. december 12. 22:24
  „Orbán is leszopat...
  Mivel mindig gáncsoskodik...

  Aztán mégis őt nevezik királynak!...”
 • 18. Jay80 2008. december 12. 19:37
  „Intel
  Persze, hogy kell a változás, de nem mindegy, hogy hogyan. Én nem mondom azt, hogy Ferencék rosszul csinálták ezt az egészet, lehet lett volna eredménye, ha normálisabb emberek ülnek a székben és nem kapkodnak. Most alpári leszek, de vállalom, finoman leszopatnak minket. Túl sokat akartak egyszerre! Te is nagyon jól tudod, hogy külföldön is voltak reformok, de nem ész nélkül kezdték el csinálni, hanem fokozatosan hajtottak végre. Nálunk az a baj egyszerre mindent, és szerintem ezzel te is tisztában vagy, nem bírja el ez az ország a hirtelen nagy nyomást.”
 • 17. TancsKaszabell 2008. december 12. 18:55
  „Azt hiszem okunk van örülni.
  A kórház és a szanatórium plusz forráshoz jut.
  A súlyponti kórház pályázatra benyújtott programunk kedvező elbirálást kaphat.
  Úgy tűnik ez a "mocskos,hazaáruló,fosztogató,el lehetítlenő,nemzetvesztő stb." kormányt és vezető hivatalnokait hidegen hagyja a fideszes városvezetés tagjainak gyalázkodása.Merthogy tudnak róla az biztos.
  Olvassátok el a nyilatkozataikat,minősíthetetlenek,ráadásúl hazugok is.
  Elképzeltem,hogyan feszenghetett a polgármester úr a "jó gazda" stílusában nyilatkozó,a város számára kedvező döntéseket ismertető,kancelláriaminiszter szavainak hallatán.
  Itt pedig miről folyik a "pletyka"?"Nem is volt vizitdíj.Nem is volt népszavazás.A kormány azt hiszi az egészségügy termelő tevékenység"”
 • 16. Intel 2008. december 12. 18:28
  „Jay80
  Akkor mégsem okés itt minden. Miért állították meg a reformokat?
  Kell a változás vagy nem?

  Én anno megnézettem mit számoltak el Tb alapon Nálam, kettő olyan eset volt, amiről nem tudok, és nem is jártam olyan osztályokon...

  Emlékeztek mikor mindenki a gyógyszer törvények ellen volt, hogy mindenki csődbe fog menni.
  Senki se ment. Rosszabb lett? Nem?
  Drágultak összességébe a gyógyszerek? Nem.
  Csökkentek termékek? Igen
  Volt eredménye? Volt.

  Akkor kórház téren miért nem lehet változtatni?”
 • 15. Jay80 2008. december 12. 17:45
  „Intel. Attól, mert nincs vizitdíj nem jelenti azt, hogy kötelező a borítékot adni az orvosnak. Te kapsz külön pénzt a fizetésed mellé ha elvégzel egy munkát? Nem hiszem. A hálapénzt meg sajnos az emberek cseszték el, hozzászoktatták a dokikat és tessék ez lett az eredménye.”
 • 14. jockey 2008. december 12. 16:53
  „13. Intel

  "Magyarország 83%-a természetesnek tartja az adócsalást..."

  Ez sajnos így igaz. Mint ahogy az is, hogy ez a mentalitás egyértelműen a Kádár rendszer öröksége. Éppen azért volt jó, hogy a Fidesz a támogatások egy részét adókedvezmény formájában adta, így csak az tudta igénybe venni, aki fizetett adót. Le is szavazták őket a csalók meg az ingyenélők!”
 • 13. Intel 2008. december 12. 16:41
  „Fmarco akkor valószinű Nekem a sok külföldi barátom hazudik!
  Szerintem Te nagyon kicsi ember vagy oda, hogy észt osztjál...
  Arról nem beszélve, hogy engem nem érdekelt a 300Ft-t, de bíztam benne, hogy majd a hála pénz vissza szorul, talán akkoriba nem is adtak annyit.
  Viszont ha Neked jó így, akkor fizess több tízezreket, akár 100.000Ft-ot...
  Én ezt is kifizetem ha kell, mert Nektek jó ez a rendszer, úgy, hogy belehet fogni kedves barátom...
  Ez a duma a kocsmába való volt...

  12.
  Megszavaznád azt, hogy legyen kevesebb a gáz?
  Megszavaznád azt, hogy legyen ingyen kenyér?
  Szavaznál olyan törvényről ami pénzt vesz ki a zsebedből?

  Na is ki szeret bármit is fizetni ebbe az országba?

  Magyarország 83%-a természetesnek tartja az adó csalást...
  Az Eu legrosszabb államába is csak 8%...

  Aztán elvártok mindent az államtól, talán a polgárok is okolhatók sok mindenért...”
 • 12. Nanu 2008. december 12. 16:20
  „Intel el vagy tévedve nem??? Nem népszavazás volt a vizitdíjról??? Nem ők döntöttek akiket mondtál, hanem a többségbelevő emberek!!!”
 • 11. MTT 2008. december 12. 08:58
  „kell is a pénz, de ezt is el fogják tapsolni, hacsak nem lesz róla szigorú számadás!”
 • 10. matriné 2008. december 12. 08:51
  „A vizitdíj és a hozzá hasonló díjak (amiért senki nemdolgozik meg, nem ad ellenértéket, csupán elveszi az emberek pénzét)bezsebelése semmi más mint a lakosság üldözetlen foltozgatása! Hát persze van aki ezzel nemért egyet, hisz Ő biztosan mindig is szerezte a pénzét vagyonát, mert megtehette üldözetlenül! A vad kapitalizmus a egyik szüleménye az emberek kifosztása!”
 • 9. jockey 2008. december 12. 00:11
  „1. Intel

  Ki gátol meg abban, hogy továbbra is fizess vizitdíjat? Ha szerinted a rengeteg levont adó és TB járulék utén még fizetned kell, fizess bátran. Én a magam részéről úgy érzem, levonnak tőlem legendő adót és járulékot, éppen ezért nemmel szavaztam. Hozzáteszem, nem egyedül.”
 • 8. fmarco 2008. december 11. 22:54
  „A vizitdíj nem esett ki semmilyen kasszából, mert soha nem volt vizitdíj!!! Kb. két hónapig volt érvényben a rendelet, utána volt a népszavazás, és visszavonták, csak egyesek nem emlékeznek az idei év elejére sem. Erről talán nem én tehetek. Én nem élek álomvilágban sajnos. De irigylem, aki abban él. Ráadásul még szenilis is. Az egészsségügy pedig nem termelő tevékenység, mint ahogy kormányunk azt hiszi. Amit most visszaoszt, azt nem kegyből osztja vissza, hanem ez A MINIMUM. Ennél csak többet kell juttatni az egészségügynek. Európa nem ezért röhög barátom, hanem a magadfajtákon, akik miatt szükség volt népszavazásra egyáltalán. Európa egy skizofrén elmebetegen röhög, aki miniszterelnök lehetett egy országban, ami nem Csád, meg Szudán, hanem EU-s... Európa azon röhög, h nálunk 250 ft minimum egy kiló kenyér, és a fizetésünk átlag 120ezer. Európa azon röhög, h nálunk a minimálnyugdíj vhol 25 ezer forint környékén van, és a gyógyszerárak ugyanolyanok, mint nyugaton. Európa azon röhög, h mi tűrjük, és népszavazgatunk vizitdíjakon. Európa nem érti, h magyarországon miért baj, h van Magyar Gárda. Európa nem érti, h Eörsi Mátyás miért a honfitársait bunkózza le egy nemzetközi sajtótájékoztatón, amin a szlovák rendőri erőszakot kéne elítélni talán... Európa döbbenten nézte, h a saját szívében (ti. Európa) nyílt rendőri brutalitás van nemzeti ünnepünkön. Európa... No comment!”
 • 7. Intel 2008. december 11. 22:19
  „6-os Az egészségügyről beszélünk, na és Égerről!

  Ha kimrítek mondani, hogy átvert bennetek az egészségügy reform kapcsán?”
 • 6. Jay80 2008. december 11. 21:43
  „Hazudtunk reggel, délben, este!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül az élménymedence

Sopron - Jó ütemben halad a Lövér fürdő területén tervezett medencék és csúszdák építése. Egyelőre… Tovább olvasom