Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

50 ezer látogatót várnak

A VOLT második napján már kora délelőtt fesztiválhangulat uralkodott a Lövér Kempingben.

A VOLT második napján már kora délelőtt igazi fesztiválhangulat uralkodott a Lövér Kempingben. Az ismerkedéssel, rádióhallgatással, filmnézéssel és sportolással idejüket töltő fiatalok csupán az eget kémlelték kissé aggódva.

– Jó kis hely ez a VOLT, nem először sátorozunk itt a haverokkal – említette az egyik palacsintázóban Horváth Bálint, aki többedmagával érkezett Budapestről. – Idén jó kis büféket, éttermeket telepítettek fel ide, alig tudunk választani a kínálatból. Szóval tuti minden, de jövőre az időjárást is jó lenne a fesztivál támogatói közé bevenni.

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését segítő roadshow lesz ma 11–19 óráig a VOLT Fesztivál Spektrum mozizónájában. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a csomagolási hulladékok gyűjtésének és hasznosításának helyes gyakorlatát. Idén először a VOLT Fesztiválon is szelektíven gyűjthetik a hulladékot a látogatók. A roadshow szervezői látványos oktatóeszközökkel és kiadványokkal igyekeznek rávenni a fesztivál látogatóit arra, hogy anyagfajtánként válogatva gyűjtsék a rendezvényen keletkező hulladékokat.

Két nagyon csinos budapesti lánnyal, Molnár Terézzel és Pollhammer Zsófival már az önkiszolgáló étteremben találkoztunk. Vegetáriánus fogások éppúgy szerepelnek a kínálatban, mint a kiadósabb húsos- és egytálételek, főzelékek. Mindez átlagosan hatszáz forint körüli áron, ami reálisnak nevezhető. Így gondolja ezt a két egyetemista is, akik a különböző kézműves foglalkozások és sportprogramok miatt másztak ki már reggel a sátrukból.
A két fővárosi lánynak sikerült jó helyen sátrat vernie, bár kedden már kora délután megkezdték a sorbaállást, hogy legyen helyük. Kifogásolták, hogy nincs kis élelmiszerüzlet a fesztivál területén, de panaszukat hallva egy kissé fáradtnak látszó VOLT-os a néhány méterrel odébb található bódéra mutatott, ahol a lányok megtalálhatták a hiányolt miniboltot.

A Stereo MC's-t várják

A segítőkész, középkorú fesztiválozó elárulja, feleségével évről évre Győrből érkeznek a VOLT-ra, és cseppet sem zavarja őket, hogy a bulizók saját bevallásuk szerint gyermekeik is lehetnének. Számukra a ma fellépő Stereo MC's viszi a pálmát, mint mondják, a fiatalságukat hozza vissza a nagy visszatérő zenekar. Ám az angol sztárcsapat

Rendőri biztosítás

– A Soproni Rendőrkapitányság kiemelten kezeli a VOLT Fesztivál több tízezer résztvevőjének biztonságát – tudtuk meg dr. Reinhoffer Csaba alezredestől, a soproni kapitányság vezetőhelyettesétől. – Egyrészt állandó rendőri jelenlétről gondoskodunk, másrészt magyar, angol és német nyelvű kiadványt jelentettünk meg, amelyben felhívjuk a fiatalok figyelmét, ügyeljenek értékeikre, holmijaikra. A füzetben más hasznos információkkal is szolgáljuk a VOLT Fesztivál fiataljainak biztonságát.

koncertje után sem mozdulnak a nagyszínpad elől, hiszen Ákos fellépését ki nem hagynák. Bár az elektronikus zene eddig nem hozta őket lázba, ám eldöntötték, hogy ezúttal bizalmat szavaznak az éjszaka fellépő Roni Size és Mc Dynamite produkciójának, hiszen a drum and bass műfaj hívei felsőfokban beszéltek számukra a várható produkcióról.

A programok a fesztiválozók szerint nem hagynak kívánnivalót maguk után, most már csak az időjárás tréfálhatja meg őket, bár a VOLT-os vendégek egy része szerint egy-egy zuhé nélkülözhetetlen az igazi fesztiválérzéshez.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrekkel dübörög a VOLT

A VOLT nulladik napján, szerdán már kora délután emelkedett volt a hangulat a Lövér kemping előtt. Sokan kettőtől várakoztak az öt órakor nyíló kapuk előtt. A megasztárok emlékezetes koncertje nyitotta a 13. VOLT-ot. Legtöbben négynapos bérletet vesznek. A megasztárok nyitókoncertje úgy tűnik, mindenkit érdekelt, erre a családok is kíváncsiak voltak. Tovább olvasom