Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

34 millió forintot nyert az önkormányzat

Sopron - 34 millió forintot nyert pályázaton út- és intézményfelújításra az önkormányzat. Az összegből megújul a Béke út, a Bajcsy-Zsilinszky utca és fejlesztést végeznek az Egyesített Szociális Intézményben.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott sikeres pályázat révén megújulhat Sopronban a Béke út és a Bajcsy-Zsilinszky utca burkolata – jelentette be Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján. A munkálatok teljes költsége a két utca esetében 45,7 millió forintot jelent.

Az önkormányzat húszmillió forintra pályázott, végül 17 milliót nyert el. – A kivitelezés a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet, reményeink szerint már ősszel, de legkésőbb 2009 tavaszán.

Az Egyesített Szociális Intézmény 14 lakóegysége – szintén az RFT-pályázaton nyert pénzből – újulhat meg. Itt szobákat korszerűsítenek, akadálymentes mellékhelyiségeket alakítanak ki, burkolatokat és ajtókat cserélnek. A komfortosítással 72 idős gondozott számára minden igényt kielégítő lakhatást és ápolást biztosítanak.

Olvasóink írták

 • 12. /joco1 2008. július 21. 06:06
  „Mágel Ágoston Úr! Egyettértek Önnel majdnem mindenben, csak a nagybetükkel irt idegenforgalom zavar egy kicsit.Mert én emlékszem olyan "elzárt idökre" mikor még nem csak az osztzrák bevásárló turisták lepték el városunkat hanem az igazi turisták is.Hát most egyik "fajta" turista sem igen van jelen városunk életében.”
 • 11. mindigatutit 2008. július 19. 10:57
  „mert máshol volt?örüljünk neki,hogy csak ennyi panel épült az átkosban és nem mégegyszer ennyi.biztos az a sok turista(bevásárló) az csak látomás volt vagy egy álom.”
 • 10. Mágel Ágost 2008. július 18. 21:15
  „Kedves látó úr/hölgy
  Az Ady E út felújítása külön soron szerepel, amelyhez a szükséges összeg is megjelenik. Az önkormnak számos feladata van kötelező és vállalt amelyek egy- egy soron megjelennek. Az egyes feladatok
  elvégzését szakemberek közreműködésével látja el az önkorm.
  Kedves joco1 a város épülése szépülése mindannyiúnk érdeke.
  Kére ne felejtse, hogy ami városunk 40 évig a "külvilágtól" elzárt település volt/határövezet/ sem fejlesztés sem lakásépítés , IDEGENFORGALOM? semmi nem volt.A hátrány "ledolgozása" szükséges.
  Üdvözlöm önöket várom szíves jelentkezésüket személyesen.”
 • 9. /joco1 2008. július 18. 16:53
  „láto: és itt/MágelÁgoston/ esetében mi a gond? lényeg épüljön szépüljön Sopron. A többi történelmi tájakhoz képest nagyon nagy a lemaradása.Pld.Egerhez.”
 • 8. látó 2008. július 18. 08:10
  „Sok mindenben egyetértünk Mágel úr, de a számlákat nem kötségvetési sorokból szokták kifizetni, hanem pénzből! Ideje lenne végre ezt a politikusoknak megtanulni, és a feladatokat szakemberekre delegálni, a szakmai döntések nagy részével együtt..”
 • 7. MágelÁgost 2008. július 17. 20:05
  „A Városfejlesztési Bizottság minden tagja támogatta az útpályázatokat, amit a Közgyűlés is egyhanhangulag szavazott meg. Az útpályázaton szerepelt még a Mikoviny, a Harkai-Manninger és a Vas Gereben utak.A Bizottság szempontja volt:Van-e buszközlekedés, milyen a közlekedők igénybevétele, milyen állapotban van? Sajnos a Mikoviny kimarad, pedig nagyon fontos lenne.A legfontosabb az Ady Endre út, amelynek felújitása
  a 2008-as költségvetésben külön soron szerepel.Előkészületek folyamatban:Várkerület,Récényi út, Virágvölgynél körforgalom Végre a Balfi út is készül. Elkészült:Pócsi ú Lackner K-Ógabona -tér Kisvárkerület járdával. Több járdaszakasz készült és továbbiak előkészületben vannak. A felújítások tervezésénél nem szempont, hogy ki hol lakik.”
 • 6. /joco1 2008. július 17. 15:05
  „te kis hamis-roka- hát nem mindegy?.Majd legközelebb egy más "környékbelit" választunk meg polgármesternek ill.-az egyik- alpolgármesternek.A lényeg: épüljön, szépüljön Sopron és ne a német nevének-ödenburg-nak "feleljen" meg”
 • 5. barokk 2008. július 17. 11:24
  „Megigérték. Ja, minden évben.”
 • 4. Szabó Sándor 2008. július 17. 09:39
  „Az Ady Endre út felújítására és a Rákpatak meder kiépítésére mikor lesz fedezet. Pedig az út és közművei felujítását is már megigérték! És mit tettek azóta! Rejtély?”
 • 3. Wuk! 2008. július 17. 09:23
  „Errefelé lakik a Polgármester és az egyik alpolgármester- IGAZ?”
 • 2. barokk 2008. július 17. 08:18
  „Az egyetem környéke nagyon rendbe lesz téve. Egy utcával odébb az Ady E. utcában meg évtizedes kátyuk vannak... De mondhatnám reggelig a problémás szakaszokat.
  Polgármester Úr! Értem, hogy Önnek az egyetem a szívügye, de elméletileg Ön a soproni polgárokat is képviseli...”
 • 1. /joco1 2008. július 17. 05:47
  „ezek a gaz szocik, hát még is adtak "pályázatI" pénzeket.?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális foglalkoztató: új gyártócsarnok épül

Sopron - Az Aranyhegyi Ipari Parkban új, összesen 2000 négyzetméteres gyártócsarnokot építtetett a… Tovább olvasom