Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

21. századi technika a harkai iskolában

Digitális táblákat, és a jelenkor minden igényét kielégítő informatikatermet adtak át a harkai iskolában. A beruházást pályázati pénzből valósították meg.

A Pantzer Gertrúd Általános Iskola, és üzemeltetője, a harkai önkormányzat három évvel ezelőtt adtak be pályázatot informatikai fejlesztésre és eszközbeszerzésre.

A megnyert 7,8 millió forintból négy interaktív digitális táblát, egy notebookot, tizenkét személyi számítógépet, szoftvereket és egyéb informatikai eszközöket vásároltak, valamint befejezték a társadalmi munkában megkezdett számítástechnika tanterem kialakítását.

Rákos Róbert informatika tanár és a digitális térkép
Rákos Róbert informatika tanár és a digitális térkép

A modern tábláknak köszönhetően a különböző órákon kivetíthetik a tankönyveket, térképeket, filmet nézhetnek, írhatnak, akár egy hagyományos táblára, sőt akár matematikai szerkesztéseket is elvégezhetnek. Az iskola tanárai alapoktatáson is részt vettek, hogy biztos kézzel tudják használni a 21. századi technikát.

Diákok interneteznek az informatikateremben
Diákok interneteznek az informatikateremben

Az új eszközöket Szabó Károly polgármester és Kapitány Csabáné iskolaigazgató adták át, Németh Antal plébános felszentelte a számítógépeket, Rákos Róbert, az intézmény informatika tanára pedig bemutatta az interaktív táblák sokoldalú használatát. Rámutatott, hogy a megvásárolt berendezésekkel olyan szemléltetési lehetőségek kerültek a birtokukba, amelyekre eddig nem volt mód a harkai iskolában. Ezek segítségével mind a tanítás, mind pedig a tanulás sokkal hatékonyabbá és élvezetesebbé válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét lesz VOLTfolió Kulturális Médiadíj

Hét év után, az idei soproni VOLT fesztivál nyitónapján ismét átadják a VOLTfolió Kulturális… Tovább olvasom