Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

150 millió forintból fejlesztik a Trefort téri óvodát Sopronban

Mintegy 150 millió forintos fejlesztés indult meg a Trefort téri óvodában, ahol az egészséges életmódra való nevelés jegyében új csoport- és tornaszobát alakítanak ki, elvégzik a helyiségek akadálymentesítését és az épület külső szigetelését. A keddi projektnyitó sajtótájékoztatón Dr. Fodor Tamás polgármester is jelen volt.

Pályázati források segítségével a soproni önkormányzat összességében 2,5 milliárd forinttal fejleszti az intézményrendszert és az oktató-nevelő munka körülményeit. A fejlesztések sorában kiemelt helyet kaptak a legkisebb gyerekeket érintő beruházások.

Sopron önkormányzata a Trefort téri óvoda korszerűsítésére 134 millió forint uniós támogatást nyert el, a város önrészként 15 millió forinttal járul hozzá az infrastrukturális fejlesztéshez -tájékoztatta kedden a sajtót dr. Fodor Tamás, a város polgármestere - írja a sopron.hu.

Dr. Fodor Tamás polgármester a keddi projektnyitó rendezvényen köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal lehetővé tették, hogy elkezdődhessen egy újabb soproni intézmény fejlesztése. Majd hozzátette: Pályázati források segítségével a soproni önkormányzat összességében 2,5 milliárd forinttal fejleszti az intézményrendszert és az oktató-nevelő munka körülményeit. A fejlesztések sorában pedig kiemelt helyet kaptak a legkisebb gyerekeket érintő beruházások.

A teljes írás ide kattintva olvasható >>

A projekt eredményei számokban: 1 felújított, a minőségi nevelést szolgáló feladat ellátási hely; 38 akadálymentesített helyiség, 1 átalakítással létrejött csoportszoba, fejlesztett óvodai játszóudvari eszközök, 1 új tornaszoba, 25 új férőhely.

Olvasóink írták

 • 7. himbi 2011. október 04. 22:27
  „A munkát már kb 1.5 - 2 hónapja elkezdték. A tornaterem falai már állnak, a tető szigetelése gyakorlatilag kész. Az épület egyik oldala nemhogy szigetelve van, de már le is van színezve pirosra. Szerintem a szigetelési munkákkal végeznek 2 héten belűl. Belűl nem tudom mi lehet a helyzet, nem tudom, hoyg ott lesz e burkolatcsere vagy ilyesmi. Az ablakok egy részét már műanyagra cserélték pár éve, gondolom a maradék fa ablakok is ki lesznek cserélve!”
 • 6. Tonxy 2011. október 04. 21:38
  „5: Mert eddig nem tudták eldönteni hogy a 150millióból ki mennyit kapjon.”
 • 5. Karcsika 2011. október 04. 18:59
  „Gondolom külső szigetelés, ablakcsere, fűtéskorszerűsítés (csőcsere, hőszabályozók a radiátorokra.), a végén pedig külső festés.

  De könyörgök, miért októberben?
  Miért nem június végén kezdték el a melót?
  Valaki megint a papírokon ült odabent, az tuti.”
 • 4. sup7ra 2011. október 04. 18:14
  „3. Főleg így, hogy 150 millióról van szó :-)”
 • 3. pénzszóró 2011. október 04. 18:02
  „Azért 150 000 000 milla sok a felújításra!Igaz nem tudom mit rejt!”
 • 2. Annny 2011. október 04. 16:32
  „Nanu osztom a véleményedet.”
 • 1. Nanu 2011. október 04. 15:34
  „Az óvoda melleti putrival mi lesz? meddíg árasztja még a bűzt és a fertőzést az az épület? a balesetveszélyességéről nem is beszélve, mert a lakótelepen sok gyerek kiváncsi az ilyen helyekre .... meg hajléktalan..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondana képviselői tiszteletdíjáról a Városvédők képviselő-jelöltje

Pruzsinsky Tamás, az időközi önkormányzati választás Városvédők színeiben induló képviselő-jelöltje… Tovább olvasom