Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

130 millióból épül a jereváni kerékpárút Sopronban

A Jereván-lakótelepen - a kerékpárosbarát közlekedés kialakítása jegyében - olyan biciklis-úthálózat jön létre, amely csatlakozik a belvárosi és a nyugati városrész kerékpárútjaihoz.
– A kerékpárosok és gyalogosok közlekedését szolgáló munkálatok befejezése után e városnegyed diákjai, felnőttei biztonságosan kelhetnek útra kerékpárral a belváros felé – emelte ki sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester. Részletezte, a közlekedésfejlesztés több mint három és fél kilométert érint. A IV. László király, a Juharfa és a Teleki Pál utcában a járdákat négyméteresre szélesítik, hogy kialakíthassák a kerékpárút nyomvonalát: a gyalogos- és kerékpárossávokat középen útburkolati jellel választják el egymástól. A Jereván-lakótelepi bicikliút-hálózat a Vásárhelyi Pál, a Kismartoni sor, a Fasor utca vonalon csatlakozik a Frankenburg út kerékpárosszakaszához. A beruházás eredményeképpen létrejön a kapcsolat a Vándor Sándor utcai kerékpárúttal, valamint a Fűzfa soron és az Ikva soron át a belvárosi kerékpáros-hálózattal. A százharmincmillió forintból megvalósuló projekt a tervek szerint az év végéig be is fejeződhet, ha nem szól közbe az időjárás.
A polgármester és a térség önkormányzati képviselői ezt követően az Ibolya-tó melletti területen tizenhatmillió forintból létrehozott szabadtéri edzéslehetőséget biztosító tornapályát adtak át. A stabilan földbe ágyazott sporteszközök sokrétűen fejlesztik az erőnlétet, a fittséget, s mindenkinek a rendelkezésére állnak.
Szent Márton-napi felvonulás
 
A kivitelezők a Juharfa utcában szélesítik négyméteresre a járdát, hogy kerékpárút is elférjen rajta.

A Jereván-lakótelepen Szent Márton-napot rendeznek pénteken délután 5 órakor a Fáy-szakgimnázium épülete előtti téren. A Trefort Téri Óvoda gyermekei maguk által készített lámpásokkal vonulnak majd a Fáy-iskolához. A néphagyományt zenei program eleveníti fel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőrákosi Barlangszínház 2018 - Feke Pál, Demjén Ferenc és Horváth Charlie koncert is a programban

Fertőrákosi Barlangszínház 2018 - Feke Pál, Demjén Ferenc és Horváth Charlie koncert is a programban
Több mint negyven előadás Fertőrákoson a barlangszínházban 2018-ban. Tovább olvasom