nehezen belátható

2021.07.06. 14:36

Veszélyesnek érzik a kereszteződést Ágfalván

Sok lakó fél a balesetektől. Egy nagyobb, stabilabb, EU-konform tükröt szeretnének állíttatni a kereszteződésbe.

kisalfold.hu

Olvasóink többször jelezték az elmúlt időszakban, hogy Ágfalván, a Baracsi utcán a vasúti átkelő felé nehéz kihajtani, mert a kereszteződés rosszul belátható. Elmondásuk szerint az egyik felállított tükör túl kicsi és nincs megfelelően rögzítve, ezért gyakran nem látják benne a vasúti átkelőhely felől a kereszteződés felé érkező autókat. Ráadásul a sorompón átjutva gyakran felgyorsítanak az autósok.

Gyakoriak a balesetek

Megkeresésünkre Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere elmondta, a jelzőtáblák és a településen bevezetett 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás ellenére a településen gyakoriak a koccanásos balesetek. A közelmúltban épp itt ütközött két autó, egy másik, szabálytalanul közlekedő pedig kitört egy jelzőtáblát, ezért is fogalmazódhatott meg a lakossági felvetés.

Sebességkorlátozás

– A település belterületén öt különböző helyen, köztük a Baracsi utcai, nehezen belátható kereszteződésben is segíti közlekedési tükör az autósokat. A kereszteződés előtt ötven méterrel tábla figyelmeztet gyalogos gyerekek közlekedésére, majd stoptábla utasítja őket a megállásra. A vasúti átkelő felől érkező autósokra is érvényes az egész településen bevezetett sebességkorlátozás.

Csak jelezni kell az igényt

Ágfalva bizonyos útszakaszain több olyan KRESZ-tábla is van, amelyet lakossági igénynek eleget téve helyeztünk el. Ennek megfelelően, ha a lakosság úgy érzi, hogy nagyobb tükörre van szükség, jelezheti felénk igényét, mi pedig megtesszük a szükséges intézkedéseket. Ugyanakkor fontos felhívni a figyelmet, hogy a határzár megszüntetését követően visszaáll az egy évvel ezelőtti átmenő forgalom, amely minden közlekedőtől fokozott figyelmet igényel – emlékeztetett a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!