Sopron és környéke

2018.11.17. 15:49

Zene határok nélkül - adventi koncertek lesznek Eszterházán

Az adventi időszakban a fertődi Esterházy-kastély neves művészek koncertjeit kínálja a közönségnek, a kastély, de az egész térség legexkluzívabbnak számító helyszínén, a Marionettszínházban.

kisalfold.hu

2018. november 30. – december 15., fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház


Minden, ami fél évszázad irodalmi-zenei értékeként immár klasszikusnak számít, varázslatos személyiségek, vagy éppen kifejezetten a helyhez válogatott meglepetések a magyar zenei élet legnagyobbjaitól – Zene határok nélkül elnevezéssel a három koncertből álló sorozat ezt kínálja az érdeklődőknek – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont vezetője.

 

Egresitsné Firtl Katalin

Egresitsné Firtl Katalin


Hozzátette: a fertődi Esterházy-kastély mindenkit vár koncertjeire, hogy közösen éljük meg advent titkát az előttünk álló időszakban.

 


Kaláka együttes - "Szívem zsong a szép szavaktól" – Válogatás 50 év dalaiból - 2018. november 30., péntek 18.00 óra


2018. november 26-án fél évszázados a Kossuth-, Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas Kaláka együttes. Szerte a glóbuszon több, mint 10.000 koncerten és több, mint 30 lemezen több, mint 300 költő szövegének megzenésítése több, mint 1.000 dalban – ez csak a statisztika. A koncerten többek között Arany János, József Attila, Kosztolányi, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor, Kányádi Sándor és más költők versei hangoznak majd el.


Angyallá válni… Zséda és a Kvartett - 2018. december 8., szombat 19.00 óra


Zsédenyi Adrienn a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója. Egy különleges zenei kalandozásra csábít olyan dalokkal, amik őt jelképezik, és amelyeken mindig érződik varázslatos személyisége, mintha legféltettebb titkait osztaná meg velünk, hallgatókkal.


Színek – Király Viktor – Akusztik - 2018. december 15., szombat 19.00 óra


Laza, humoros, közvetlen, a zenélés pedig nem pusztán a munkája, hanem a szenvedélye. Egyesek szerint a hazai könnyűzenei élet átváltozó mestere, mások szerint az egyik legszerényebb előadó, megint mások a hazai szcéna egyik megkerülhetetlen előadójának tartják Király Viktort. Mostani akusztikus koncertjére öt kiváló session zenész társával érkezik egy kimondottan erre az alkalomra válogatott műsorral, melyben angolul és magyarul saját dalai mellett egyaránt helyet kapnak kedvenc feldolgozásai, valamint a helyhez és az ünnephez válogatott meglepetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!