Sopron és környéke

2018.07.19. 09:36

Zarándoklat indul Pomogyba Hidegségről

A hidegségi Jakab-kápolnától szombaton reggel 9-kor zarándoklatot indítunk az ausztriai Pomogyba (Pamhagen).

kisalfold.hu

A zarándokmenetet dr. Reisner Ferenc kanonok bocsátja útjára. Akik nem szeretnék gyalogosan megtenni a huszonöt kilométeres távot, lovas kocsikkal kísérhetik a többieket. A résztvevők előzetes jelentkezését a +36-30/566-7781-es telefonszámon várjuk, hogy a Pomogyról való visszatérést kellő számú autóbusszal biztosítsuk – tudtuk meg Grubits János hidegségi faszobrásztól, lokálpatriótától.

Grubits János szervező a Jakab-kápolnánál.

 A szervező részletezte: tavaly ősz óta osztrák egyházi szervezetekkel egy nagyobb szabású, határokon átnyúló – Hidegségről egészen Prágáig tartó – zarándokút tervét dédelgetik. A szervezés elkezdődött, aminek részeként olyan településeket keresnek, amelyek vállalnának egy-egy megállót az összesen közel négyszáz kilométeres úthoz.


Elsőként Pomogy jelentkezett, állomási szerepet vállalva, így idén egynapos lesz a zarándoklat, odáig és vissza.


A pomogyi plébániatemplomban 17 órakor Martin Korpitsch püspöki helynök celebrál ünnepi szentmisét. A szervezők derűlátóak és remélik, hogy jövőre még több település is csatlakozik a Hidegség–Prága zarándokút kialakításához.

Címkék#Hidegség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!