Sopron és környéke

2014.08.21. 11:50

Walter Dezső függetlenként indul a polgármesteri posztért Sopronban

Csapatmunkát, szakmaiságot, békét és nyitottságot ígér Walter Dezső egykori polgármester, aki csütörtökön jelentette be: független jelöltként újra indul a városvezetői tisztért.

kisalfold.hu

– Családom évszázadok óta él Sopronban. Lokálpatrióta vagyok. Gépész- és gazdasági mérnök végzettségeim lehetőséget adtak arra, hogy évekig vezetőként, illetve vállalkozóként dolgozhattam Ausztriában és Németországban.

A sikerek ellenére sem volt kérdés, hogy életemet csak Sopronban tudom elképzelni – mondta Walter Dezső, aki négy elvét is ismertette.

„Jó munkát végezni csak csapatban lehet. Egy városvezető számára nem az ellentétek generálása, hanem a város polgárainak képviselete, érdekeik védelme a legfontosabb feladat" – szól az első.

A második a szakmaiság. Walter Dezső szerint fontos, hogy nem a politikai hovatartozás, nem a kapcsolatok, hanem a hozzáértés legyen a továbbiakban meghatározó.

Ugyanilyen fontosnak tartja a békét: „Túl sok ütést kell elviselnünk. Éppen ezért  a már oly sokszor bekapott jobbegyenesek és bevitt balhorgok helyett békejobbot és segítő balt kínálok mindenkinek."

Végül a nyitottságot kínálja: „A félelem saját életünket, egészségünket sorvasztja el. A félelem környezete ellen őszinteséggel, emberséggel kívánok harcolni; polgári értéknek tartva a véleménykülönbséget."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!