Sopron és környéke

2019.06.30. 09:54

VOLT 2019 Sopron - 143 ezren buliztak idén a fesztiválon, jól vizsgázott az új helyszín - videó, fotók

Véget ért az idei VOLT, a legnagyobb érdeklődés az első napon fellépő rock bandákat kísérte. A szervezők bejelentették azt is, jövőre mikor lesz a fesztivál.

Szükösdi Judit

Szervezők: az új helyszínen is hatalmas siker volt az idei Telekom VOLT Fesztivál 

 Vasárnap hajnalban ért véget a 27. Telekom VOLT Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai eseményére idén 143.000-en látogattak el Sopronba. 


„A közönség és a fellépőink visszajelzése alapján úgy látjuk: sikerrel debütált az új helyszín. A nyitónapi nézőcsúcs megmutatta, hogy 40.000 vendéget is kényelmesen képes fogadni és ellátni a terület. A VOLT után az idei tapasztalatok alapján természetesen szükséges további fejlesztés a helyszínen, azonban nagy öröm számunkra, hogy elsőre jól vizsgázott a VOLT új területe, amely nagyobb, komfortosabb és jóval biztonságosabb a korábbinál. Az új helyszín arra vonatkozóan is biztosítékot jelent, hogy legalább 10 évre előre tervezni lehessen Sopronban az eseménnyel “ – mondta el Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítója. 

Fotók: Mészáros Mátyás


A legnagyobb érdeklődés az első napon fellépő rock bandákat kísérte. A headlinerek mindegyike, a Slipknot, Slash, a Black Eyed Peas és Parov Stelar is nagy sikernek bizonyult, de ugyancsak tízezrek voltak kíváncsiak a Halott Pénz 15 éves, jubileumi showjára, amelyből az év végére film is készül. 


Újabb szobor-székekkel gyarapodott a „Sopron – a Csillagok Városa“ projekt. Idén Németh Annától, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató helyettesétől a Slipknot és a Halott Pénz kapott ajándékba egy-egy műalkotást, amelyek a következő hónapokban Sopron belvárosában lesznek felállítva. 


Négy napra teljesen megtelt Sopron és környéke. Az utcákon, tereken, éttermekben, kávézókban a megszokottnál jóval többen fordultak meg, a szálláshelyek pedig többszörös áron keltek el. A VOLT turisztikai jelentőségét mutatja, hogy szabad szobát Sopron környékén se lehetett már találni. 


A VOLT minden évben fontosnak tartja, hogy a vendégei figyelmét egy-egy kiválasztott ügyre irányítsa. Tavaly az autizmus volt a fő téma, idén pedig a Média Unió kampányához kapcsolódva a tanárok megbecsülése, illetve a 30 éve Sopronpusztán megrendezett Páneurópai Piknik. A VOLT egyik jelképének számít Ef Zámbó István Trabantja, amelyet a rendszerváltás huszadik évfordulóján a VOLTon készített a művész. Idén, a harmincadik évfordulón egy újabb Trabant alakult át Ef Zámbó keze alatt, amely a nyáron több fesztiválon bemutatkozik majd. 


„Büszkék vagyunk arra, hogy a VOLT egyre inkább családi eseménynek számít. Sopronból ezernél is többen érkeztek hozzánk biciklivel és feltűnően sokan hozták magukkal a gyerekeiket is. A gyerekeknek a belépőért egy olyan rajzzal kellett fizetniük, amelyet a VOLT inspirált. Négy nap alatt közel 500 rajzot kaptunk, ezek jó része a VOLT oldalán is megnézhető“ – mondta el Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál másik főszervezője. 


A Telekom VOLT Fesztivál a kezdetek óta törekszik arra, hogy ne lehessen besorolni a hagyományos zenei fesztiválok közé. Ezt a célt szolgálta idén a számtalan művészeti alkotás, amelyekkel a helyszínen lehetett találkozni. Jelen volt a Láthatatlan Kiállítás, ahol egy sötét konténerben vakok segítségével lehetett tájékozódni. Krasznai János fotóművész mozgó műtermében fekete-fehérben örökítette meg az ezerarcú fesztiválozókat. 


Nagy büszkeség a szervezők számára, hogy a helyszíni véradó állomáson minden eddiginél többen adtak vért és ismét országos rekord született. A VOLT vendégei egy magyar nagyváros vérellátásnak megfelelő mennyiségben adtak vért. 


A 2020-as Telekom VOLT Fesztivál időpontja: július 1-2-3-4. 



Hétfő, 8.00 - Fotókon az utolsó nap

 

Random Trip >>

 

Halott Pénz >>



Vasárnap, 3.00 - Így énekel a közönség a Necc Partyn

 



Szombat, 13.18 - Hajnalig még van idő


Ma, az utolsó napon a nagyszínpadon délután fél 5-kor ByeAlex és a Slepp kezd, utánuk jön Rúzsa Magdi, majd érkezik a Halott Pénz, a zenekar különleges jubileumi fesztiválshow-val készül. A nagyszínpadot idén a Parov Stelar zárja, garantáltan hatalmas bulival. Aztán hajnalig folytatódhat a fesztiválozás a különböző színpadokon.



Szombat, 02.24 - Életképek péntekről, Anna and the Barbies, Black Eyed Peas, LP:

Fotók: Mészáros Mátyás

Fotók: Mészáros Mátyás



Szombat, 02.10


A legnagyobb Black Eyed Peas slágerekre táncolhattunk pénteken, szólt például a Pump It, a Hey mama, vagy az I Gotta Feeling, de zengett a Where Is the Love is. Az együttes láthatóan nagyon élvezte az egész bulit, áradt az energia a színpadról, will.i.am nem győzte videózni a közönséget, Taboo szólótánca pedig éppúgy emlékezetes marad, mint amikor megénekeltetett egy kisfiút az első sorban - videónkon látható a jelenet: 

 

Péntek 20.40 - Élőben a VOLT-ról - így jutunk be a fesztiválra


 

Péntek 17.00 - A fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi örökség standja a VOLT-on, ahol te is lehetsz

 

A fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi örökség standja a VOLT-on, ahol te is lehetsz

 

Péntek, 12.48 - Palacsinta fesztivál is van a VOLT-on

A VOLT gasztrokínálatát látva biztos, hogy senki nem marad éhesen, gondoltak a vegetáriánusokra, a vegénokra, a glutén- vagy laktózmentesen étkezőkre is. Az édesszájúaknak külön jó hír, hogy a VOLT idén otthont ad a Palacsinta fesztiválnak, ahol különlegesebbnél különlegesebb finomságokat kóstolhatunk meg. A klasszikus gundel 1400 forint, a tepsis rakott palacsinta - dió, alma, mák, szilvalekvár - 1500 forint.

 


Ha nem édeset ennénk, akkor van négy sajtos 1400-ért, vagy bolognai lazacsinta házi tejfellel 1600-ért. Ezeket a különleges palacsintákat a borudvarban találjuk. Egyszerű, de nagyszerű a sertészsíros kenyér 600 forintért, vagy a kolbászos kenyér 700-ért. Hamburgereket leírhatatlanul sok variációban kaphatunk, 1200 forinttól kezdve határ a csillagos ég, az óriás pizzaszelet 800 forint, a gyros pitában 1300, boxban 1500.

 


Miután csillapítottuk éhségünket, nézzük az italokat. A Poncichter negyedben a kis fröccs 570 forint, a nagy fröccs 1040, a hosszúlépés 670. Fél liter csapolt sör 640-720 forint, a dobozos sör 520-830 forint. A pálinka két centje 600 forintért, 4 centje 1100, 1250 forintért kapható. A fél literes ásványvíz 450 forintot, az üdítőkért 490-et kérnek. Természetesen a kínálat az italok terén is végtelen.


A pénteki program

A nagyszínpadon délután 5 órakor kezd az Irie Maffia, utánuk jön Majka, majd az amerikai Black Eyed Peas, a pénteki programot itt Robin Schulz bulija zárja. De lesz ma Hiperkarma, Quimby, Honeybeast is, és érkezik LP.

Házasság lett a VOLT-os buliból


Menyasszonyi ruhában sétált be a VOLT kapuján Pete-Pikó Emőke, aki férjével, Kocsis Mátéval tíz évvel ezelőtt a fesztiválon ismerkedett meg. Az ifjú pár arra is emlékszik, milyen dal szólt, amikor meglátták egymást. Cikkünk itt olvasható >>

 

 Péntek, 01.26 - Így tomboltunk Slash koncertjén

"All my love Anastasia, Anastasia" - énekeljük még mindig, mintegy másfél órával a Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators koncertje után. De mit énekeljük; ordítjuk a dalt torkunk szakadtából. Mindenkit megkímélve - az esetleges halláskárosodástól -, nem ezt a produkciót rögzítettük, hanem azokat a perceket, amikor Todd Kerns és Slash együtt énekelt, közben pedig bejött a tömegbe a Big Dancers csapata.


Egyébként Slashék egyetlen egy Guns N' Roses dalt játszottak, a Nightraint. Nem volt Paradise City, sem Welcome To The Jungle, mint amikor 2015-ben ugyanígy a VOLTon jártak, a formáció most a saját dalait hozta, többet a tavaly megjelent Living the Dream albumról. És ez így is van jól! Mi nem láttunk elégedetlenkedőket, sőt, a taps és az ováció percekig tartott az utolsó szám után, miközben az együttes tagjai pengetőket dobáltak, de Myles Kennedy még a dallistás papírt is leadta a közönségnek, hatalmas mosollyal az arcán. 

 

VOLT 2019 Sopron - Slash. Fotók: Mészáros Mátyás

VOLT 2019 Sopron - Slash, Blahalouisiana, TNT, életképek. Fotók: Mészáros Mátyás

Csütörtök, 18.05 - A fesztiválozók eddig megúszták egy kis esővel, az idő kellemesen lehűlt.


16.16 - Nincs VOLT eső nélkül, és bár eddig forróság volt és ragyogó napsütés, most gyülekeznek a felhők Sopron felett. Dörög az ég és feltámadt a szél.


10.47 - Tiszteletbeli soproninak fogadja a fesztiválozókat a Soproni Múzeum erre a néhány napra és ugyanazt a kedvezményes 400 Ft-os jegyet kínálja a karszalagos voltosoknak, mint a helyieknek! Ennyibe kerül a Tűztorony-belépő.

 

10.33 - A csütörtöki felhozatal

A VOLT nagyszínpadát csütörtökön délután 5 órakor a Useme nyitja, utánuk jön a Punnany Massif, majd a Tankcsapda 30 éves születésnapi koncertje. A tankokat követően érkezik Slash és zenekara. Utána őrületes retróbuli várható a Magenta Színpadnál: jön a 2 Unlimited, a Culture Beat, vagy például Sash! Részletes program a volt.hu-n.

 

Csütörtök 10.25 -  A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei is részt vesznek az idei VOLT Fesztiválon


A június 26-án megkezdődött fesztiválon a prevenciós előadók, az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ismét hasznos tanácsokkal látják el a rendezvényre látogatókat a vagyonvédelem, az internetbiztonság, drogperevenció és a konfliktuskezelés témaköreiben.


A bűnmegelőzési munkatársak interaktív előadásaik végén, már az első napon is arra buzdították az érdeklődőket, hogy online kvíz, illetve KRESZteszt kitöltésével mérjék fel tudásukat, vagy a részeg szemüveg használatával győződjenek meg arról, hogyan befolyásolja érzékszerveiket az alkoholfogyasztás. A szakemberek a bűnmegelőzési tanácsok mellett hasznos ajándékokkal lepték meg az aktívan közreműködő látogatókat.


A rendőrök a gondtalan és biztonságos szórakozás érdekében az alábbiakra hívták fel a fesztiválozó fiatalok figyelmét:

Mondjon nemet, és hagyja ott a társaságot, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják!

Kerülje a hazafelé vezető úton a sötét, kietlen helyeket!

Szervezze meg, hogy ne egyedül kelljen hazamennie!

A hátizsákok, vállra akasztható táskák egy koncerten nem biztonságosak. A táskáját – a zseblopások elkerülése érdekében – tartsa a teste előtt!

Kizárólag annyi készpénzt, illetve értéket vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges!

A táskában az okmányokat, a pénztárcát, a mobiltelefont célszerű – egymástól elkülönítve – a belső zsebbe vagy a táska belső rekeszeibe rakni. Iratait lehetőleg ne a pénztárcában, a bankkártyát pedig soha ne a hozzá tartozó PIN-kóddal együtt tárolja!

Csütörtök 7.10 - Újabb fotók

A 27. VOLT Fesztivál Sopronban - Fotó: MTI

21.56 - Sok-sok fotó az 1. napról

Fotók: Mészáros Mátyás

20.17 - Segítenek a tűzoltók

Locsolás a nagy melegben, mindenkinek jól esik a hűsítő vízpermet - a fertőrákosi önkéntes tűzoltók jóvoltából.

 


20.15 - Teszteltünk


Kipróbáltuk, a kártyás fizetés zavartalanul működik, a Visa érintős kártyánkat is elfogadták, az applikációban azonban még nem sikerült felvinnünk a karszalagot és ott feltölteni. Pin kód hibát ír, pedig helyes számot adtunk meg. Így végül is nem gond, csak jobban szerettünk volna keretet szabni a költekezésnek és nem a bankkártyánkat kihozni.


20.13 - Jön a legendás hiphop banda


Most szünet a nagyszínpadon, az emberek töltődnek, hamarosan érkezik a Cypress Hill és indul a buli a legendás hiphop együttes dalaira. Ganxsta Zolee is a VIP-ben bulizott a Papa Roach alatt. Zolee jó fej, laza, mindenkivel vállal közös képeket.


20.08 - Keith Flint nevét skandálta a tömeg - a Prodigy elhunyt frontemberére emlékezett a Papa Roach


A tűző nap és a forróság ellenére rengetegen tombolnak a Papa Roach nagyszínpados koncertjén. Az együttes az imént a Prodigy elhunyt frontemberére emlékezett, áthangszerelve játszották a Firestartert. A dal végén Keith Flint nevét skandálta a tömeg.

 


15.27 - Rekord nézőszám és hőség várható a Telekom VOLT Fesztivál első napján


Az idei Telekom VOLT Fesztivál rekord látogatottságú napjának ígérkezik a mai. A szerdán fellépő Slipknot, Cypress Hill, Papa Roach és még nagyjából 50 fellépő koncertjére 40.000 vendéget várnak Sopronba. A kánikula ellen árnyékolókkal és párakapukkal védekeznek a szervezők.

 

 

13.30 - Nem érték el a különböző szolgáltatásokat a kempingezők


Az idei egy próbaév, hiszen a VOLT új helyszínén lesz még mit fejleszteni – ezt a szervezők is tudják. Ezért is történhetett, hogy nem indult zökkenőmentesen szerda: a kempingezők arra panaszkodtak, hogy nem tudtak belépni a fesztivál területére, sokáig nem érték el a különböző szolgáltatásokat, negyed órán át sétáltak a tűző napon egy fröccsért, vízért, sörért.


Délutánra aztán már minden vendéglátóhely elkészül. Összegyűjtöttük a tudnivalókat a karszalagos fizetésről, repohárról is.


12.55 - Jó tudni: néhány hasznos infó


Egy igazán zúzós nap áll előttünk,  ahol a húrok közé csap a Papa Roach, jön a sajátos megjelenéséről jól ismert Slipknot, és bulizhatunk a legendás kaliforniai hiphopegyüttes, a Cypress Hill koncertjén is.


Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a már beköltözött fesztiválozóknak és azoknak is, akik még csak készülnek Sopronba.


Közlekedés helyben

Mivel fesztiválparkoló kapacitása korlátozott, ezért a szervezők javasolják az egyéb közlekedési opciókat, ilyen például a telekocsi, vagy a hivatalos transzferbusz. Ugyanakkor helyi buszjáratokkal is kiválóan megközelíthető a VOLT, a 12V járat a fesztivál helyszíne és a GYSEV pályaudvar között közlekedik. A rendezvény idején 9 és 14 óra között óránként, 14 órától másnap 4.30-ig harminc percenként járnak a buszok. A fesztivál a 12V-n kívül még megközelíthető az 1, 2, 12, 12A, és 32-es járatokkal.

 

Fotó: Magasi

Fotó: Magasi


Karszalagos fizetés

Többen kérdezték, ezért a szervezők  leszögezték: a vócser információival ellentétben nincs online check-in a VOLT-on. A vendégek egyszerűen csak hozzák magukkal az előre megvásárolt jegyeket – kinyomtatva, vagy okostelefonon -, a bejáratnál pedig keressék a becserélőpontokat. A fesztiválon ˝érintős˝ bankkártyákkal és a karszalaggal is tudunk fizetni. Utóbbit érdemes a VOLT applikációján keresztül feltölteni, így elkerülhetjük a sorban állást.



Idén is repohár

A fesztiválon az első ital vásárlásakor egyszeri, 450 forintos díjat kell fizetni, a későbbi vásárláskor pedig automatikusan egy új, tiszta poharat kapunk az előzőért cserébe. Ha nincs kedvünk magunknál tartani az üres poharat, akkor egy kis bilétát adnak cserébe, később ezt kell bemutatni az új pohárért. Visszaváltásra nincs lehetőség, érdemes hazavinni a poharat emlékbe, hogy egész évben legyen egy kis VOLT hangulat otthon is.


Tusoló kempingjeggyel

A fesztivál területén rengeteg wc és mosdó várja a látogatókat. A kempingben lévő tusolókat kempingjeggyel lehet használni, amit külön kell megvásárolni, a fesztiválra szóló belépőjegy nem tartalmazza. A napi kempingjegyek ára 1 990 forint, a négynapos kempingbérlet 4 990 forint. A kempingben elérhető további szolgáltatások: csomagmegőrző, értékmegőrző, telefontöltőpont, karszalag-feltöltés, recepció.

Szerda 10.55 - Autizmusról a VOLT-on

Négy hazai fesztiválon, a VOLT-on, a Balaton Soundon, a Strand és a Sziget Fesztiválon hívja fel a fiatalok figyelmét az autizmussal élőkre a Út a Mosolyért Alapítvány - mondta az alapítvány elnöke szerdán az MTI-nek.  


Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte, hogy az autizmussal élő emberek sok odafigyelést és törődést igényelnek, speciális élethelyzetüket a fiatalok azért érthetik meg könnyebben, mert ők a legnyitottabb korosztály. 


Kampányuk lényege, hogy a MOL Nyrt. ötszáz forintot fizet minden feltöltött kép után az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozásához; a fényképeket az #együttazautistákért hashtaggel várják a közösségi oldalaikon. 


Az alapítványnak a központ létrehozásával az a célja, hogy hosszútávú megoldást tudjanak nyújtani az autizmussal élők számára. A fesztiválokon való részvétel és az autizmusra való figyelemfelhívás is a célkitűzés része. 


Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte azt is, hogy a tavaly decemberben indított 13616-os adományvonalukra várják a hívásokat. Egy hívás ötszáz forinttal támogatja az alapítvány célkitűzéseit.  


Elmondta azt is, hogy tavaly szintén négy nagy hazai fesztiválon voltak jelen kampányukkal, amely nagy sikert aratott.

Szerda 7.40 - videón az új helyszín

Kedd - Újabb fotók

VOLT Fesztivál 2019 - 0. nap - Fotók: Mészáros Mátyás



Megnyitotta kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál, öt nap alatt mintegy kétszáz program várja a látogatókat. Többen már reggel óta sorban álltak, hogy az elsők között léphessenek be az új kempingbe, a fesztiválozókat hűsítő vízpermettel locsolták a nagy melegben.


Köztük volt Oláh Cintia is, aki hajnalban indult a barátaival Mosonmagyaróvárról. - Eddig minden rendben ment, nagyon kíváncsi vagyok az új helyszínre. Több fellépőt is várok, de talán leginkább a Slipknot koncertje érdekel - fogalmazott. 


Oláh Cintiához hasonlóan a Budapestről érkezett Kovács Zoltán is több órát állt sorban a kapunyitásig, de ez mit sem vont le a jókedvéből. - Négyen érkeztünk, épp a sátrainkat állítjuk fel, utána az első utunk a zuhany alá vezet. Jobban szerettünk ugyan a fás részen kempingezni, de nem aggódom amiatt, hogy most nincs árnyék, így is jó buli lesz – mondta.

VOLT Fesztivál 2019 - Megnyitotta kapuit a VOLT. Fotók: Magasi



Új helyszín, megújult nagyszínpad


Az új helyszínnel először a keddi sajtóbejáráson ismerkedhettünk. – Sopronnak mindössze pár hónapja volt arra, hogy a VOLT indulására elkészüljön a terület. Utak épültek, víz- és csatornahálózatot telepítettek. Negyed század után méltó körülmények között készülhettünk számos világsztár és százezernél több hazai- és külföldi vendég fogadására, hiszen a VOLT ma már az egyik legnagyobb turisztikai esemény idehaza – fogalmazott Lobenwein Norbert alapító-főszervező. Hozzátette, az idei egy próbaév, most mintegy nyolcvan százalékban készültek el a tennivalókkal, ezután évről évre a további fejlesztéseken dolgoznak majd.


A bejáraton átlépve utunk a soproniak kedvelt helyszínére, a Poncichter negyedbe vezetett, itt és a közelében lévő VOLT Ligetben is találtunk fás, árnyékos részeket, ahol hűsölhetünk a nagy forróságban, megpihenhetünk a a bulizásban. A ligetből beláthatjuk a hatalmas rétet, ahol a színpadok mellett például az óriáskerék, a különböző kiszolgálóegységek és teraszok is helyet kaptak.


Fülöp Zoltán, a fesztivál másik alapító-főszervezője elmondta, a nagyszínpad előtti küzdőtér mintegy 30-35 ezer embert képes befogadni. A nagyszínpad egyébként a robotos téma helyett idén egy olyan dekorációt kapott, amelyen a színek dominálnak.


Világsztárok és a legnagyobb hazai kínálat


A VOLT 10 helyszínén összesen 200 program várja a látogatókat. A legnagyobb érdeklődés a szerdai napot kíséri, amikor a Telekom Nagyszínpadon olyan legendás csapatok váltják egymást, mint a Papa Roach, a Cypress Hill és a Slipknot. A többi nap fő fellépői között van még a slágergyáros Black Eyed Peas, a gitárhős Slash, az újra aktívan koncertező Ugly Kid Joe, és itt ünnepli 15. születésnapját a jubileumi fesztiválshowt ígérő, számos vendégfellépővel kiegészülő Halott Pénz is.


30 éve szabadon


A 2019-es VOLT Fesztivál önálló helyszínnel emlékezik meg a 30 évvel ezelőtt, Sopron mellett megtartott Páneurópai Piknikről. A helyszín könnyed, „fesztiválos" formában idézi meg '89 és a határnyitás eseményét, főképp azokat a fiatalokat célozva, akik életkoruknál fogva keveset tudnak az akkori eseményekről. A nappali közösségi, pihenő helyszín esténként házibulivá változik: egy KGST-gyártmány lakókocsiból létrehozott dj-pultból 80-as évekbeli zenék szólnak majd. A helyszín a 30 éve szabadon emlékév támogatásával és szakmai partnerségével valósul meg.


A VOLT ügye


Megszokott, hogy a VOLT minden évben zászlajára tűz egy olyan ügyet, amelyre a fesztiválozók figyelmét kívánja felhívni. Tavaly az Út a Mosolyért Alapítvánnyal összefogva az autizmus volt a központi téma, idén a Média Unióval együttműködve a “Minden tanár rocksztár!" elnevezésű kampánnyal a tanárok és a tanári pálya megbecsülésének fontosságára összpontosítanak. A Telekom VOLT Fesztivál sztárjai örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és vállalták, hogy videóüzenetben mondják el, mi mindent köszönhetnek kedvenc tanáraiknak.


Először használhatunk Apple Pay-t Május 21. óta hazánkban is használható az Apple Pay. Már a magyar felhasználók is hozzáadhatják bankkártyájukat a Wallet alkalmazáshoz, hogy készüléküket a bankkártyaterminálhoz érintve fizessenek. A 27. Telekom VOLT Fesztivál lesz az első nagyfesztivál Magyarországon, amin az Apple Payt is lehet majd használni, a fesztivál integrált fizetési- és beléptetési rendszerét működtető Festipaynek köszönhetően.

16.00 - Megnyitotta kapuit a VOLT

16 órakor a kemping és a főbejárat is megnyílt a látogatók előtt, indul az idei VOLT Fesztivál!

 

Fotók

 

Kedd 10.10 - Új helyszínen a VOLT

Harka irányába épült tovább a fesztivál. Az új helyszín megújult környezetet és új színpadokat, programokat is jelent.


Június 25-én új helyszínen, a korábbi szomszédságában nyitja meg kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál. Az új helyszín megújult környezetet és új színpadokat, programokat is jelent. A VOLTra jellemző sokszínűség jegyében hazai- és világsztárok egész sora érkezik Sopronba: színpadra lép a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash, a Cypress Hill, Parov Stelar, Robin Schulz és a Papa Roach és itt ünnepli 15. születésnapját a Halott Pénz. A Telekom Magenta Vibe Chatbotjával pedig hozzáférést kaphatnak a fesztiválozók a titkos bulikhoz és exkluzív élményekhez. Kedvezményes jegyek június 14-ig kaphatók.


[connected id="2600076" position="full"]

Hétfő 11.35 - VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egy útra vagy menettérti utazásra használható fel, június 25-től július 1-jén éjfélig.

Idén is lesz GYSEV stand a VOLT Fesztiválon: a vasúttársaság kitelepített jegypénztárt állít fel, amely csütörtökön délután 2 és este 6, pénteken és szombaton pedig délelőtt 10 és este 6 óra között tart nyitva.


Emellett forgalmi szimulátorral, vasútbiztonsági bemutatókkal, játékokkal és nyereményekkel várja a fiatalokat a GYSEV a főbejárat közelében felállított standnál.

A fesztiválra utazó fiataloknak kedvezményes, kombinált jegyváltási lehetőséget biztosítanak a vasúttársaságok a Keleti pályaudvar–Kelenföld–Sopron között közlekedő VOLT vonatokra, valamint a különvonaton kívül a Budapest–Sopron–Budapest közötti menetrend szerinti járatokra is. A kombinált jegy annak érvénytartamán belül Sopronban korlátlan számú utazásra jogosít az ÉNYKK helyi buszjáratain.


A VOLT vonatok a Keleti pályaudvarról Sopronba június 26-án és 27-én 9:31-kor, Kelenföldről 9:49-kor, Sopronból Budapestre június 27-én 4:08-kor, 30-án 4:08-kor és 11:18-kor indulnak.


A VOLT kombinált jegyet kizárólag az érvényes magyar és nemzetközi (EGT tagállamokban kiállított), nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezők válthatják meg.




Korábban

VOLT fesztiválos karszalaggal Fertődre és Nagycenkre

Hétfő - Térítésmentesen látogatható VOLT-os karszalaggal a fesztivál ideje alatt, és a fesztivál utáni héten is a barokk pompájú fertődi Esterházy- és a reformkori elegancia nagycenki Széchenyi-kastélya

Barokk és reformkori időutazást is kínál a VOLT-on az Eszterháza Központ: a nagy történelmi múltú kastélyok fotófalainál korabeli időutazóként, akár Esterházy "Fényes" Miklós herceg fertődi, vagy Széchenyi István

gróf nagycenki kastélya előtt is lehet fotózkodni, és hasznos fesztiválajándék is várja a VOLT-osokat az örökséghelyszínek sátránál.

 

Fesztiválszezon! Kitől, hogyan vásároljunk belépőjegyet? – fogyasztóvédelmi jó tanácsok

Túlárazott jegyek, érvénytelen belépők koncertekre, fesztiválokra és sporteseményekre, pórul járt vásárlók – a hasonló bosszúságok, az anyagi veszteség tudatos vásárlással és némi körültekintéssel elkerülhető.


 Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2019-ben is ellenőrzi a jegyértékesítő vállalkozásokat. Az ITM IT laboratóriuma és a fogyasztóvédelmi hatóság a fesztiválokra, koncertekre és sporteseményekre jegyeket értékesítő vállalkozások internetes oldalainak tájékoztatását és a vásárlók megtévesztését vizsgálja.


Az IT labor próbavásárlásai és a fogyasztóvédelmi hatósági tapasztalatok alapján a panaszok egy része azzal kapcsolatos, hogy a megvásárolt jegyek érvénytelenek, és nem lehet velük bejutni az esemény helyszínére. Gyakran megesik, hogy az online értékesítési felületeken a jegyek ára többszöröse a hivatalos jegyértékesítők által kínált árnak. Érdemes figyelnünk arra is, hogy a fizetendő összeg sokszor az online vásárlási folyamat végére emelkedik meg indokolatlanul.


Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár hozzátette: „Tudatos döntések meghozatalával, kellő körültekintéssel sok későbbi kellemetlenség, anyagi veszteség kerülhető el. Az ITM folyamatos fogyasztóvédelmi jelenléttel és rendszeres ellenőrzésekkel biztosítja a jegyvásárlók és a tisztességes jegyértékesítő vállalkozások védelmét"

Tippek jegyvásárláshoz


-  Először mindenképpen ellenőrizzük, hogy tényleg létezik-e a program, amire el szeretnénk jutni. Több esetben előfordult, hogy meg sem valósult, sőt, tervbe sem vett koncertre árultak jegyeket az értékesítők.


- Érdemes a jegyeket közvetlenül a szervezőnél vagy az általa kijelölt hivatalos jegyértékesítő partnereknél, a közismert jegyértékesítő honlapokon, jegyirodákban megvásárolnunk.


-  Online jegyvásárlás előtt hasznos tájékozódnunk a kifogásolt weboldalakat összegző www.jogsertowebaruhazak.kormany.hu honlapon, hogy jogkövető eladótól tudjunk vásárolni.


-  A megvásárolt jegyek fotóját, különösen az azokon szereplő vonalkódot vagy QR-kódot ne osszuk meg a közösségi oldalakon, hiszen az visszaélésekre adhat lehetőséget, mivel az adatok birtokában más is bemehet helyettünk a koncertre.


-  A jegyeladó oldalt ne az alapján válasszuk ki, hogy az az internetes kereső oldalon első helyen szerepel-e, akár hirdetésként. Ez ugyanis nem jelenti azt, hogy a cég megbízhatóbb lenne a többinél.


 Ha valaki a körültekintő vásárlás ellenére nem kapja meg a jegyét, vagy a jeggyel nem jut be az eseményre, akkor a fogyasztóvédelmi hatóságnál kezdeményezzen eljárást. A hatóság a lakóhely szerinti járási hivatalnál érhetőek el, a pontos címek a www.jarasinfo.gov.hu honlapon megtalálhatóak.


Csalás gyanúja esetén feljelentés tehető az illetékes rendőrkapitányságon. Ha uniós jegyértékesítő vállalkozással szemben merül fel panasz, akkor az ITM-ben működő Európai Fogyasztói Központtól kérhető segítség a [email protected] címen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!