Sopron és környéke

2019.05.26. 11:21

Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje - fotók

A Cziráky Margit rózsakert, Magyarország legimpozánsabb kastélyának különleges és egyedi látványosságaként tízezreket vonzott Eszterházára már tavaly is.

kisalfold.hu

Az idei verőfényes május végi hétvégén a nyitást követően a látogatók valósággal ellepték a kertet, hogy a több mint 8000 virágzó rózsató színkavalkádját csodálják és átéljék a páratlan illatélményt.  


Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságot. A rózsakertről készült korabeli fényképek és leírások alapján újjáépített kert nemesített fajtákkal kínál a kastély egyébként is mesés környezetében varázslatos kültéri látványosságot.

Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje

A tavaly már rendkívül népszerűnek bizonyult tematikus vezetett rózsakerti túrákat is elindította az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont. Szombaton az Eszterháza rózsái elnevezésű túra, amint kinyíltak az első virágok, már „teltházassá" is vált.


A Cziráky Margit rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható a fertődi Esterházy-kastély parkjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!