Sopron és környéke

2017.01.30. 08:00

Vilma néni Isten ajándékának tartja - megérte, hogy üknagymama legyen

Ritka ajándékot kapott az élettől a sopronhorpácsi Poór Józsefné és családja. Vilma néni ugyanis boldog üknagymama lett! A kicsi lány babaágyát így négy generáció állhatja körbe a sopronhorpácsi házban. A nyolcvankilenc éves üknagyi alig várja, hogy fánkot is süthessen a família legfiatalabb tagjának, Csitkovics Lénának.

Nagy Márta

Négy generációt képviselő asszonyok állhatják körül a hölgykoszorú ötödik tagjának, a kicsi Lénának a babaágyát. Ritkán adatik meg, hogy valaki megélje saját ükunokája születését, Poór Józsefné a ritka kivételek egyike.


– A jó Isten ajándéka a kicsi Léna, s én nagyon boldog vagyok, hogy ezt is megértem – mondja kedves mosollyal Vilma néni. Jó egészségben, derűvel várja, hogy a család legkisebb tagja megerősödjön, Csitkovics Léna ugyanis kissé korán sietett erre a világra. A terhesség 27. hetében született még október végén, mindössze 850 grammal.

Csitkovics Léna a terhesség 27. hetében született még október végén, ma már csak a téli betegségektől kell óvni a kicsi lányt. Fotó: Magasi


Már jókorát gyarapodva várja a tavaszt szüleivel együtt a sopronhorpácsi házban, csak a téli betegségektől kell óvni a kicsi lányt. Léna egyébként már születésével több rekordot felállított a településen. Dédnagymamája, Nagy Istvánné Rózsi néni is fiatal ehhez a szerephez a 69 évével, nem is beszélve a falu kántoráról, a mindössze negyvenkét éves Némethné Nagy Zsuzsannáról, aki ilyen fiatalon nagymama lett.


De egyikőjük sem bánja, hogy ilyen-olyan mama lett, sőt! Örömmel osztották meg másokkal is – az anyukával, a 23 éves Csitkovics-Németh Zsuzsannával együtt – boldogságukat.

A koraszülött babára még nagyon kell vigyázni, főleg a téli időszakban, így csak ablak mögül integetett   anyukájával a nagyinak, a dédinek, az üknagymamának - és a Kisalföld olvasóinak.


– Összeforrt család vagyunk, szeretetben, békességben élünk, s nem bánjuk azt sem, ha dolgoznunk kell. Azt is szívvel-lélekkel tesszük – mondja a fiatal nagymama, aki huszonnyolc éve orgonál a sopronhorpácsiaknak vasár- és ünnepnapokon a gyönyörű műemlék templomban. Utóbbi annyira igaz, hogy Zsuzsanna édesapja 78 évesen még mindennap munkába jár, Vilma néni pedig nem rest hajnalban kelni, hogy ha vendég jön, friss fánkkal fogadhassa. Léna jó helyre született, talán ezért is sietett annyira…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!