Sopron és környéke

2019.05.09. 10:30

Világörökségi nap Eszterházán és Nagycenken

A fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség örökséghelyszíneivel csatlakozik a Fertő-táj világörökség nap programsorozatához, amelyet 2019. május 18-án, szombaton rendeznek meg.

kisalfold.hu

A fertődi Esterházy-kastély az impozáns barokk-rokokó helyszín egyediségével és rangos programokkal várja a látogatókat a jeles napon.


Tematikus tárlatvezetések


„Játék és Kaland" témára épülő tematikus vezetések indulnak a fertődi Esterházy-kastélyban, 11.00 és 15.00 órakor.


A tematikus vezetések ingyenesek, és előzetes regisztrációhoz kötötten látogathatók. Regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet 2019. május 17. (péntek) 12.00 óráig. A csoportok létszáma maximum 25 fő.


Koncert


A világörökség nap estéjén zenei utazásra invitálják az érdeklődőket a kastély Marionettszínházába. Tompos Kátya és Hrutka Róbert Holdjárat koncertje 19.00 órakor kezdődik. A koncert belépőjeggyel látogatható.


Kastélylátogatás - Pecsételés


A világörökség naphoz tartozó, pecsételő füzettel érkező vendégek - 3 pecsét ellenében - a fertődi Esterházy-kastélyt és a nagycenki Széchenyi-kastélyt ingyenesen látogathatják május 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!