Sopron és környéke

2019.03.09. 10:38

Világklasszis előadóművészek adtak koncertet a fertődi Esterházy-kastélyban pénteken

A 2019-es koncertévad nyitókoncertjén március 8-án két ikonikus előadóművész, Frankl Péter és Perényi Miklós felejthetetlen fellépése nyűgözte le a közönséget.

"Az evidencia erejével" koncerten a kastély Marionettszínházában a két mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadta, és Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltették a vendégekkel - egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával - a zeneszerzői fejlődés ívét.

A program része volt még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. - megindítóan szomorú - dalára szerzett variáció-sorozata.

 

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt - ezekkel az élményekkel tért haza a koncerten részt vevő vendégsereg.

Az igazán különlegesnek ígérkező eszterházai Tavaszi koncertek sorozata a barokk kor nagy zenei fejedelme, Johann Sebastian Bach megindítóan szép szenvedéstörténet-megzenésítése előadásával folytatódik.


Az "Áhítattal emelem fel szemem" április 13-i, este 7 órakor, a kastély Marionettszínházában kezdődő koncert élménye a közeledő feltámadás-ünnepre való készülés méltó alkalmát kínálja - mondta el Egresitné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Központ ügyvezetője. Jegyek elővételben március 30-ig 20%-os kedvezmény mellett kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!