Sopron és környéke

2019.08.09. 12:41

Vastapssal zengett az "Örvendjünk, vigadjunk..." Fertőszéplakon - fotók

Vastaps kíséretében zengett ,,Az öröm útja" című zenés misztériumjáték záró betétdalának "Örvendjünk, vigadjunk..." refrénje a fertőszéplaki Széchényi-kastély udvarán csütörtökön este.

kisalfold.hu

 

A szabadtéri előadást péntek este 9 órakor is színre viszik.

A szabadtéri színházi előadás idei csütörtöki bemutatóját igen nagy érdeklődés fogadta, s a színpadra való jobb rálátást immár mobil nézőtér szolgálta. A népes szereplőgárda – amely összesen több mint hetven fertőszéplaki és környékbeli települések amatőr színjátszóiból állt – élő zenekar kíséretében lépett közönség elé. A Betuker Botond által ötletgazdagon rendezett darab, amely Jézus és az apostolok húsvétvasárnaptól a Szentlélek eljöveteléig, pünkösdig tartó történetét elevenítette fel, katartikus élménnyel ajándékozta meg a közönséget. Jézust Schmuck Domonkos, Máriát Horváthné Kiss Rita, Mária Magdolnát Tischler Noémi alakította.

Vastapssal zengett az




A misztériumjáték során tanúi lehettünk az emberi csüggedésnek, a kételkedésnek, de a kitörő örömnek és a lelkesedésnek is. Dr. Kovács András, a soproni Szent Orsolya-gimnázium igazgatója szövegkönyvét Pipó József zenésítette meg, a dalok hangulata pedig az ifjúsági beatmisék légkörét idézte. Pipó József autodidakta zeneszerző szerint a legfontosabb, hogy a szereplők éljék át a „valamit közösen csinálni„ örömét, és eközben óhatatlanul is megtanulják a másikra figyelést, egymás segítését. Lelki értékeikkel, képességeikkel pedig szolgáljanak, Jézus valójában erre hív mindannyiunkat. Betuker Botond az előadás végén kiemelte: a zenés misztériumjáték egyben hitvallásnak is tekintendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!