Sopron és környéke

2017.10.16. 13:15

Vasárnap hajnalban vadásztak az ittas sofőrökre Sopronban - fotó

Összesen két sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

kisalfold.hu

A Soproni Rendőrkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetés visszaszorítása érdekében helyi polgárőrökkel közös akciót szervezett vasárnap a hajnali órákban Sopronban. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló sofőrök kiszűrésére - közölte a rendőrség hétfőn.


A "Finn módszer" lényege, hogy alapos szervezést követően meghatározott útszakaszon több leállító és biztosító rendőr bevonásával egyidejűleg több járművezető ellenőrzése történik meg, rendkívül rövid idő alatt. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárást kezdenek. Természetesen amennyiben egy ilyen ellenőrzés során más bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja merül fel, akkor a járőr azonnal intézkedik arra vonatkozóan.

Ellenőrzés Sopronban



A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai összesen két sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A járőrök egy esetben közigazgatási hatósági eljárást, a másik vezetővel szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek.


A fokozott ellenőrzés Győr-Moson-Sopron megye közútjain a jövőben is folytatódik -ígéri a rendőrség a közleménye végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!