Sopron és környéke

2019.05.09. 11:42

Útlezárásokra kell számítani szombaton a valétálás miatt Sopronban

A valétáló tisztelettel kérik és köszönik, hogy akinek lehetősége van rá, gyújtson egy gyertyát a szalamander odaérkezésekor szombat este.

kisalfold.hu

(A valétálás 18:15-kor kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky utca 4., C épület előtt a valétálók gyülekezőjével, és 18:40-kor a B épületnél indul az ünnepi ceremónia: az egyetem búcsúja: himnuszok, beszédek)


A menet indul kb. 19.45-kor a szalamander vezetésével


ezen az útvonalon lesznek lezárások: Bajcsy-Zsilinszky út – Béke út – Kettős vasúti átkelő – Frankenburg út – Deák tér menet irány szerinti oldala (páratlan oldal) – Erzsébet utca – Széchenyi tér – Várkerület – Előkapu – Fő tér


A Fő térre érkezik a menet kb. 20.45-kor


A búcsúzó hallgatók köszönik a közlekedők türelmét és megértését.


Régi, hangulatos, de az elmúlt időszakban egy kicsit feledésbe merülő hagyomány, hogy a menet útvonalán lakó városi polgárok egy-egy gyertyát helyeznek ki az ablakukba, jelképesen búcsúzva a végzős hallgatóktól. A valétáló tisztelettel kérik és köszönik, hogy akinek lehetősége van rá, az idei évben gyújtson egy gyertyát a szalamander odaérkezésekor szombat este. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!