Sopron és környéke

2019.07.21. 12:24

Ünnepelt a Hegykői Tűzoltózenekar a Tízforrás Fesztiválon

A Tízforrás Fesztivál hegykői szabadtéri színpadán szombaton este a helyi tűzoltózenekar ünnepelte fennállása tizedik évfordulóját.

Munkatársunktól

A tűzoltózenekart 2009-ben Szigethi István, Hegykő polgármestere álmodta meg, a muzsikusok Hegykőről és a környező településekről verbuválódtak, többségük korábban a fertődi J. Haydn Zeneiskola növendéke volt. Az együttes művészeti vezetője a településen élő zenetanár, Kiss Vidor.


A szombati jó hangulatú ünnepi műsorban indulók, polkák, keringők, hazai, valamint külföldi ismert könnyűzenei slágerek szerepeltek.

 

Tízforrás Fesztiválon a Hegykői Tűzoltózenekar


A műsorvezető, Zambó Istvánné - a hegykői általános iskola igazgatója, a Bolla Géza Gyermekkórus vezetője - kiemelte, a zenekar állandó fellépője Hegykő turisztikai és kulturális rendezvényeinek, de a környező településeken is rendszeresen látható, hallható. Vendégszerepeltek Németországban, Csehországban és Ausztriában - néhány nap múlva ismét csehországi meghívásnak tesznek eleget.


A jubileumi műsorban nagy sikert aratott Savanyu Gergely, a Soproni Petőfi Színház színművésze is, aki kuplékat és örökzöld slágereket énekelt a fúvószenekarral.


A Tízforrás Fesztivál ma, vasárnap két koncerttel zárul. 


Szent Efrém Férfikar


Időpont: 2019. július 21. (vasárnap) 17.00 óra

Helyszín: Fertőszéplak, Mindenszentek templom


A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.


Közreműködik:

Bubnó Tamás – művészeti vezető

Tóth Péter – basszus

Bubnó Márk – bariton, kontraalt

Balázs Edgár – tenor

Nagy Bertalan – tenor

Oláh Marcell – bariton

Pechán Kornél – bariton

Bubnó Lőrinc – tenor


Lovasi András: Tűzijáték délben


Időpont: 2019. július 21. (vasárnap) 19.30 óra

Helyszín: Hegykő, szabadtéri színpad

 

Valami egészen mást akartam csinálni, mint eddig, lírai lemez született, szobapop"

(Lovasi András)


Lovasi András a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag együttesek gitárosa és dalszerzője idén jelentette meg második szóló albumát. Az újszerű hangszerelésű lemezbemutató koncerten természetesen Kispál és a Borz, valamint Kiscsillag dalok is megszólalnak.


Közreműködik:

Lovasi András – akusztikus gitár, ének, vokálok

Szesztay Dávid – zongora, elektromos gitár

Erős Márton „Hibátlan" – basszusgitár,

Gábor Andor „UFO" – ütőhangszerek, dob,

Erős József – oboa

Makó Péter – tárogató

Kis Árpád – trombita

Bizják Gábor – kürt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!