Sopron és környéke

2014.10.21. 13:42

Új közgyűlés - Egy alpolgármestere van Sopronnak

A bizottságok száma hatról hétre nő. Létrejött például a Népjóléti Bizottság, s kiderült: Simon István egyedül lesz alpolgármester.

kisalfold.hu

 
Megalakult szerdán kora este az új közgyűlés Sopronban. Elsőként dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket az október 12-i választás eredményéről. Kiemelte: a határozataikat egyhangúan hozták meg, s azok ellen fellebbezés nem érkezett.

A beszámolót követően esküt tettek a képviselők és Fodor Tamás, a város régi-új polgármestere.

Zárt ülésen választották meg az önkormányzat alpolgármesterét, akinek személye ugyancsak változatlan maradt. A posztot a jövőben is Simon István tölti be.

Az új közgyűlés Sopronban. Fotó: Magasi



A polgármester javadalmazása bruttó 747.900 forint, a havi költségtérítése pedig bruttó 112.200forint. Az alpolgármester esetében bruttó 673.100 forint a javadalmazás, a költségtérítés  pedig bruttó 101.000 forint - határozott az új közgyűlés.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a bizottságok számát hatról hétre növelik. Újonnan létrejött a Népjóléti Bizottság.

Mindegyiknek egységesen öt képviselő és négy nem képviselő tagjuk van. A tagokat ugyancsak zárt ülésen választották meg.

Az elnök javadalmazása bruttó 190.900 forint, az önkormányzati képviselő tagé bruttó 145.700 forintot, a külső tagé pedig, az emelés után bruttó 55. 300 forint.

Előzmény:

Szerdán tartja alakuló közgyűlését Sopron képviselő-testülete.

Az önkormányzati választásokon egyéni mandátumot szerzett tizenkét képviselő és a kompenzációs listáról bejutott öt városatya a 18 órakor kezdődő ülésen teszi le az esküt a városházán.

A soproni közgyűlés összetétele

A soproni közgyűlés összetétele

Az október 12-én megtartott önkormányzati választás eredményéről dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnöke ad tájékoztatást a szerdai alakuló ülés résztvevőinek, majd a mandátumot szerzett képviselők, illetve a polgármester teszi le az esküt.

Ezt követően kerül sor az alpolgármester megválasztására, illetve eskütételére, majd a közgyűlés a városvezetők illetményére tett javaslatról szavaz. Az alakuló ülésen osztják el a bizottsági helyeket és határoznak - a nem képviselőtagok eskütétele után - a tagok, illetve elnökök tiszteletdíjáról.

A soproni közgyűlés tagjai
Polgármester: Fodor Tamás - Fidesz-KDNP-
Önkormányzati képviselők:

1. számú választókerület

Barcza Attila - FIDESZ-KDNP

2. számú választókerület

Magas László István - FIDESZ-KDNP

3. számú választókerület

Csiszár Ákos - FIDESZ-KDNP

4. számú választókerület

Tóth Éva - FIDESZ-KDNP

5. számú választókerület

Dr. Simon István - FIDESZ-KDNP

6. számú választókerület

Péli Nikoletta - FIDESZ-KDNP

7. számú választókerület

Sass László Béla - Fidesz-KDNP

8. számú választókerület

Pongráczné Várnai Mária Anna - FIDESZ-KDNP

9. számú választókerület

Kalmár István - MSZP-DK-EGYÜTT-PM

10. számú választókerület

Farkas Ciprián - FIDESZ-KDNP

11. számú választókerület

Mágel Ágost József - FIDESZ-KDNP

12. számú választókerület

Táp Lászlóné - FIDESZ-KDNP

Listán bejutott:

MSZP-DK-EGYÜTT-PM: Biczi László, Szalai László, Vörös Viktor
Jobbik: Bendes Zoltán, Gőbl Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!