Sopron és környéke

2019.05.16. 21:48

Új erjesztőtartály érkezett a sörgyárba, speciális kamion hozta Sopronba - videó, fotók

A tartály Németországban készült, vízi úton szállították Gönyűig, onnan vitte a kamion Sopronba. Már a helyén az ötemeletnyi magas berendezés. <br>

Tudósító

Az éjszakai órákban érkezett Sopronba az az óriási méretű erjesztőtartály, amelynek űrtartalma 2640 hektoliter. Pénteken a reggeli órákban sikerült a helyére felállítani a tizennégy méteres berendezést, amely egy ötemeletes ház magasságának felel meg.



 Az erjesztőtartály Németországban készült, vízi úton szállították Gönyűig, onnan egy holland speciális kamion hozta a soproni sörgyárba. A tartály közel négyszázezer eurós, azaz mintegy 128 millió forint értékű berendezés.


– Az új erjesztőtartály csúcstechnológiát képvisel, amely elengedhetetlen a professzionális és kiváló minőségű sörkészítéshez – magyarázta dr. Ligeti Gábor, a Heineken beruházási főmérnöké. – Emellett a sörgyár egyedi fejlesztésű, úgynevezett komlórakétával – a hidegkomlózási folyamatokhoz szükséges jellegzetes berendezéssel is – gazdagodott, amely a Heineken új termékcsaládjából az IPA és az APA előállításához készült. E magyar innovációnak – Kovács Imre budapesti gyártástechnológusnak – köszönhetik karakteres ízüket a hazai piac soproni sörkülönlegességei. A soproni komlórakéta 1800 hektoliter, azaz mintegy 360 ezer korsó sört képes egy fordulóval hidegkomlózni, mindössze 3-4 óra alatt.  

 

Új erjesztőtartály a soproni sörgyárban. Fotók: Magasi Dávid

Csütörtökön írtuk: 


A túlméretes szállítmány Győrön keresztül haladt, tudósítónk a Szent István úton és a Liget utcában kapta lencsevégre a széles kamiont:

Fotók: Tudósító

Fotók: Tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!