Sopron és környéke

2019.05.16. 22:47

`Udvari zenész voltam...´ - zene- és táncgála Fertődön

A fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában 2019. május 24-én, pénteken 17 órakor "Udvari zenész voltam..." címmel zene- és táncgála kezdődik. A rendezvényen közreműködnek a Marionett Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és diákjai.

kisalfold.hu

Az Esterházy-kastély Miklós herceg idejében sok koncertnek és hangversenynek adott helyet. Ezt a hagyományt követve fellépési lehetőséget kapnak azok a fiatalok, akik valamilyen hangszeren játszanak. A rendezvényen táncos produkciókat is bemutatnak, ezzel színesítve a gálát.


A Marionettszínház színpadát ezen a délutánon a gyerekek veszik birtokba, hogy bemutassák zenei- illetve tánctudásukat. A kis előadók műsora nyilvános, ingyenesen megtekinthető.

 

Gyermekrajzokon az Esterházy-tündérbirodalom


Még május 20-áig várják a fertődi Esterházy-kastély "Udvari festő voltam…" elnevezésű gyermekrajz pályázatára az alkotásokat. Május 24-én nyílik kiállítás a gyermekrajzokból. Az 50 legjobbnak ítélt alkotásból a Pálmaház kistermében 2019. május 24-én, pénteken 15 órakor kiállítás nyílik.


"Esterházy tündérbirodalom" témakörben meghirdetett rajzpályázatra - alkotónként 1 pályaművel, A4 méretben, technikai kötöttségek nélkül – pályázhat a 6-16 éves korosztály. A beérkezett pályamunkákat korcsoportonként értékelik és díjazzák. A kiállítás 2019. május 24 – június 16. között naponta, 9-18 óra között látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!