Sopron és környéke

2018.03.26. 12:34

Tűz a kocsibejáróban: teljesen kiégett a Toyota Sopron-Tómalmon, palack is robbant - fotó

Eddig tisztázatlan okból tűz ütött ki a Papucsvirág utcában, egy autóbeállóban. Az építmény raktárrészében felrobbant egy gázpalack.

Gosztonyi Miklós

A parkoló Toyota teljesen kiégett, egy közelben lévő másik jármű karosszériája megolvadt.


Egyelőre nem lehet tudni, mi miatt csaptak fel a lángok a Papucsvirág utca egyik gépkocsibeállójában szombaton délután. A faépítmény egy nyitott részből, valamint egy zárt raktárból állt. Az egész leégett, egy Toyota is teljesen megsemmisült. A keletkezett tűz nagyságát és erejét jól mutatta, hogy egy, a közelben parkoló Honda elejének karosszériája szabályosan megolvadt.

A soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az építmény és az autó azonban már menthetetlen volt. Fotó: G. M.


– Pakolás közben egyszer csak furcsa morajlásra lettem figyelmes – meséli a vészterhes pillanatokat a szomszédban lakó Majoros Katalin. – Kimentem az udvarra, s ekkor vettem észre, hogy a szomszéd autóbeállójából hatalmas lángok törnek elő. Félelmetes volt a tűz, alig kaptam levegőt. Aztán felrobbant az ott tárolt gázpalack. Nagyot szólt, be is törte a házunk  ablakát. Láttam a szomszédot is, megrettent a történtek miatt, majd nemsokára megérkeztek a tűzoltók.


– Előbb értem haza, mielőtt a tűzoltók munkához láttak volna. Rögtön segíteni kezdtem a bajba jutott szomszédnak az oltásban – vette át a szót Vörös Szabolcs. – Belülről égett a beálló zárt része, a szabad részben a kocsi és a tető. Féltem, nehogy röptűz alakuljon ki, s lángra kapjon az udvarunkon álló fenyő, mert akkor veszélyben lett volna a mi házunk is. A lángoló kocsibeálló közelében, a kerítésnél tároltuk a téli tüzelőnek szánt farönköket, a szélsők meg is gyulladtak. Szerencsére még időben sikerült eloltani azokat, de a szomszéd faépítménye menthetetlen volt.


A segélykérésre a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók csapatai érkeztek a helyszínre. Több vízsugárral először lokalizálták, majd eloltották a lángokat. A leégett beálló raktárrészéből kivitt holmik között egy nyúlketrec is volt. A benne lévő állat sajnos nem élte túl a szerencsétlenséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!