Sopron és környéke

2019.06.08. 14:40

Tündérekkel ünnepel Sopron - sok-sok fotó

Régen látott ennyi tündért és manót az öreg Erzsébet-kert, egészen pontosan egy éve. Szombaton újra mesebeli lények népesítették be a parkot, ahol a Tündérfesztiválon a játéké volt a főszerep.

kisalfold.hu

Az idei Tündérfesztivállal - ami most először két napos! - indult a Soproni Ünnepi Hetek programsorozata is.


Pataki András, a szervező Pro Kultúra Sopron ügyvezetője felelevenítette, már a harmincas években, Dohnányi Ernő ötlete nyomán szerveztek kulturális rendezvényt Sopronban, ezzel ez az egyik legrégebbi művészeti seregszemle az országban. A gyerekekhez szólva Pataki András kifejezte reményét, hogy amikor a mai manók és tündérkék már felnőttek lesznek, elhozzák saját gyerekeiket a tündérkertbe.


-Ti vagytok a legfontosabbak, mert ti vagytok a jövő. Érezzétek jól magatokat és gyertek el holnap is! - kívánt jó szórakozást a kicsiknek és családjaiknak a megnyitón dr. Fodor Tamás polgármester. A kertet ezek után birtokba vették a mesebeli lények és kacagástól lett hangos a park.

 

Fotók: Magasi Dávid


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!