Sopron és környéke

2016.08.08. 10:38

Tómalom közpark - A borostyán és a gaz mindent eltakart, a repedéseket is

Igencsak meglepődött Benke Dániel, amikor az engedéllyel végzett tereprendezés közben jókora repedéseket talált Tómalom-fürdőn, a támfalon. A fiatal vállalkozó a gaztól és szeméttől tisztította meg a közpark elhanyagolt részeit. Nem ilyen végkifejletre számított.

Nagy Márta - Kisalföld napilap

- Szerettem volna rendezni itt a környéket, miután megvettem a régi Gomba büfé épületét. Közel negyven méteren megtisztítottam a támfalakat a kúszónövényektől, kiszabadítottam a szemét alól az évek óta nem használt lépcsőt. Több teherautónyi törmeléket, ágakat vitettem el innen.


Mindezt természetesen engedéllyel, minden szabály betartásával és saját költségen. De amit találtam, az azon túl, hogy meglepett, el is keserített – csóválja a fejét Benke Dániel. A fiatal vállalkozó nagy tervekkel fogott neki az elhanyagolt terület kitisztításának. Látványos munkát végzett, csakhogy nemcsak rend lett, hanem a jókora repedések is láthatóvá váltak. Benke Dániel teljes joggal attól tart, balesetveszélyes a régi támfal.


– Szabálykövető ember vagyok, jeleztem is a problémát az önkormányzat egyik irodájában, de ott azt mondták, ez nem rájuk tartozik. Hát majd megkeresem azt, akinek lépnie kell, addig is figyelmeztetni szeretnék mindenkit, vigyázzon itt a falak közelében – mondja a fiatalember. Legszívesebben maga állna neki a veszély elhárításának, de a terület közpark, ebből nyilván még baja is lehetne. Benke Dániel most elakadt nagy tervei megvalósításában, de nem adja fel...


A városházán azt az információt kaptuk, tudnak a problémáról. Szerdán kérdeztünk rá a falra, csütörtökön nézte meg szakember, péntekre kiderült, körül kell keríteni. A statikai vizsgálat is megkezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!