Sopron és környéke

2016.11.15. 14:40

Télre készül a Sopron holding

A Sopron Holding kedden adott számot arról, miként készítették fel a gépeket a télre.

kisalfold.hu

A Sopron Holding közterület-tisztítási divíziójánál sajtótájékoztatón jelentették be, miként készítették fel a gépeket a télre. Kosztka András divízióvezető elmondása szerint öt darab saját, sószóróval ellátott hótolójuk mellett három alvállalkozás biztosít további három olyan munkagépet, amely bevethető az utcák hótól való megtisztítására.


Ezen felül tolólapos traktort alkalmaznak majd a brennbergi, a virágvölgyi és más hasonló, dimbes-dombos vidékek földútjainak tisztítására. Együttműködési szerződést kötöttek szakszervizzel, így az esetleg lerobbanó gépet azonnal javítani fogják.


Az útfelületek síkosságának megszüntetéséhez szükséges sómennyiséget a közbeszerzésen nyert cég szállítja Romániából, folyamatos lesz a pótlás.


- A Sopron Holding költségvetése éves szinten hatszáznyolcvanmillió forint. Ebből a közterület-tisztítási divízió tavaly is, idén is kétszázhúszmillió forintból gazdálkodhat – közölte [namelink name="Nagy Zsol"]t vezérigazgató.


– A kétszáztízes munkatársi létszámunkból közel negyven embert tudunk mozgósítani közterületek, buszmegállók, parkolók hótól való mentesítésére. Amennyiben szükséges, rendkívüli hómunkások felvételét is meghirdethetjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!