Sopron és környéke

2014.11.14. 12:48

Szociális munka napja Sopronban - Béremelés várható

A következő évben bruttó tízezer forint béremelésre számíthatnak a szociális ágazatban dolgozók. Sopronban őket köszöntötték.

kisalfold.hu

  
Az önkormányzat szociális intézményeiben dolgozókat, alamint a civil szférában segítőket ünnepelték pénteken a ármegyeháza díszterében a szociális munka napja alkalmából. Péli Nikolett a Népjólti Bizottság elnöke, valamint Németh Ádám, a Humánszolgáltatási Osztály vezetője köszöntötte az érintetteket.

 díjátadás előtt a Komisz és a Deszka társulat adott elő egy rövid műsort.
Adíjátadás előtt a Komisz és a Deszka társulat adott elő egy rövid műsort. Felvételünkön az előadás egy részlete


Tizenegyen - Éles Árpádné, Németh Mónika, Szalay Dóra, Lendvainé Kotlik Gertrúd, Gyulai János Zakariásné, Horváthné Kovács Klára, Pápai Györgyné, Gönye Zoltánné, Herángli Beáta, Varga Julianna, Balázs Andrea - erkölcsi és tárgyi jutalomban is részesültek. A Mentőöv alapítvány munkáját Palotai Ritának átnyújtott jelképes ajándékkal köszönték meg.

A díjátadás előtt a Komisz és a Deszka társulat adott elő egy rövid műsort.

- Pótolhatatlan az a munka, amelyet a családok, fiatalok, idősek, elesettek érdekében végeznek - mondta Németh Ádám, aki az ágazat bérezési helyzetéről is szólt. - Az átlagos nettó fizetés nem éri el a százezer forintot. Idén már volt egy bruttó 11 000 forintos bérrendezés, s jövőre bruttó tízezer forintos emelés várható - idézte a megjelenteknek Czibere Károly szakállamtitkár szavait. Így már elérik az egészségügyi ágazat átlagát.

Németh Ádám kifejtette, a Humánszolgáltatási Osztály az elmúlt időszakban nyolcszáz lakbért vizsgáltak felül.

A másik nagy feladatuk a Kuruc dombi rehabilitáció megkezdése előtt az érintett lakások kiürítése volt. A közgyűlések során több, mint száz előterjesztés érintette asz osztályt. Új feladatul pedig egyes rendezvények megszervezését kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!