Sopron és környéke

2015.12.07. 09:48

Szeretettel adagolva a gyógyszer is jobban hat

Jót tenni jó, az ápolónők élete pedig erről szól - vallja Jákli Ibolya, akinek a szociális ellátásban végzett kiemelkedő munkáját ismerte el a Magyar Ápolási Egyesület. A Balfi úti idősek otthonának részlegvezetője a kórházban is vállal munkát.

Nagy Márta

– Sokszor nem is az infúzió vagy a gyógyszerek számítanak, hanem az, hogy megsimogatjuk a kezüket, mosolyogva nyújtjuk a poharukat és figyelemmel hallgatjuk a beteget – mondja munkájáról Jákli Ibolya. A Balfi úti idősek otthonának részlegvezetője nemrég elismerő oklevelet vehetett át a fővárosban a szociális ellátásban végzett kiemelkedő munkájáért.


Tizenöt éve dolgozik az otthonban, idős, elesett emberekkel, emellett másodállásban minden hétvégén műszakot visz a kórházban. Hófehér, élre vasalt köpenyében már megjelenésében is az igazi, nagybetűs, békebeli nővér.


– Én már gyerekkoromban elhatároztam, hogy ápolónő leszek. Egy olvasmányélmény volt, ami ráébresztett, hogy milyen jó dolog lehet egy életen át másokon segíteni. Nem könnyű ez a munka, de én egy percre sem bántam meg azt a régi döntést, el sem tudnám képzelni magam más munkakörben – mondja mosolyogva Jákli Ibolya.


Bár negyvenegy betegre egy-egy műszakban csak két nővér jut, a részlegvezető nem panaszkodik.


– Az lehet, hogy kevesen vagyunk, de mindnyájan jó szakemberek, igazi csapatként tesszük a dolgunkat. A munkatársaimnak is köszönhetem ezt az elismerést – állítja a nővér, aki ha kívánhatna egyet a mesebeli jó tündértől, meglepő módon szakmája presztízsének helyreállítását kérné.


– Emberekkel, ráadásul rászoruló vagy beteg emberekkel bánunk, ehhez szakmailag és erkölcsileg is kell a színvonal, tudás és rátermettség – mondja az elismert nővér, aki szerint annyi érzelmi pluszt ad a munkája, hogy ezért megéri minden erőfeszítés.


Nyitókép: Jákli Ibolya szerint vissza kellene adni a szakma presztízsét. Fotó: Magasi


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!