Sopron és környéke

2019.03.22. 12:03

Szent Patrik-futás: három súlyosan sérült soproni fiatalt segíthetnek a csatlakozók

A Paddy Sportegyesület a Rotary Club Sopronnal karöltve idén is megrendezi a hagyományos Szent Patrik-futást vasárnap a belvárosban.

  A szervezők az esemény bevételét három súlyosan sérült soproni fiatal és családjuk részére ajánlják fel. A futók 5,6 kilométeres távot teljesítenek a belvárosban, ezenkívül egy két és fél kilométeres sétával is várják a mozogni vágyókat. 

 A Szent Patrik-futást tavaly is nagy sikerrel rendezték meg.  

A futásra és gyaloglásra vasárnap 9-től 10.30-ig lehet nevezni a helyszínen, a Szent Orsolya-iskola Széchenyi tér felőli udvarán található versenyközpontban. 

 

A közös, zenés bemelegítés 10.40-kor kezdődik. A futók és a gyaloglók rajtja 11 órakor indul. A sportolókat frissítővel, befutóéremmel és a futás után zsíros kenyérrel várják. A nevezési díj nincs meghatározva, mindenki annyit tesz az adományládákba, amennyit szeretne. A helyi Rotary klubbal közösen szervezett eseményt egy egészségnap is színesíti, ahol lesznek bemutatók és egészségmegőrző programok. Az Országos Mentőszolgálat újraélesztési bemutatót tart, lesz közös zumba- és okostányér-előadás is a helyes táplálkozásról. A Szent Orsolya-iskola egyik első emeleti termében 9 és 12 óra között véradásra várják a segítőket.

 

 A jótékonysági megmozdulás nem verseny, ezért várják a kezdők és a régóta sportolók jelentkezését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!