Sopron és környéke

2015.11.11. 12:05

Széchenyi emlékezete

Jövőre ünnepeljük gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulóját.

kisalfold.hu

A jubileumi évben Nagycenk önkormányzata országos vetélkedőt hirdetett meg Önkormányzatok Széchenyiről címmel. A vetélkedőben 146 – a történelmi Magyarországon lévő – kisvárosi, községi önkormányzat  vesz részt, azok a települések, ahol Széchenyi járt, emlék őrzi nevét, vagy tevékenysége a településhez kapcsolódott.


– A vetélkedő két fordulóból áll. Először minden önkormányzat kap egy kutatási útmutatót, amellyel összegyűjthetik településük Széchenyivel kapcsolatos adatait, illetve ismertethetik már meglévő emlékhelyüket. Erre építve kidolgozhatnak egy turisztikai projektötletet „Ismerd meg településünket, ismerd meg Széchenyit" címmel – mondta el a Kisalföldnek Szentkuti Károly, az Országos Széchenyi Kör alelnöke, a verseny ötletgazdája.


A beküldött írásos anyagok kiértékelése után a legjobb tíz  háromfős önkormányzati csapatot meghívják az országos döntőbe, ahol játékos feladatok során döntik el az elsőséget. A versengő önkormányzatokhoz a feladatlapok a napokban érkeznek meg. Bőven lesz idő a feladat kidolgozására, hiszen áprilisig kell beküldeni a pályamunkákat, az országos döntőre pedig egy év múlva kerül sor  Nagycenken.


A versenyzők értékes ajándékokat kapnak, a szervezők pedig a helyi kutatásokból újabb ismereteket gyűjthetnek össze Széchenyiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!