Sopron és környéke

2018.05.14. 12:36

Stoptáblával a biztonságért Sopronban a Póda Endre utcában

Megoldást ígért az önkormányzat a Póda Endre utcaiak problémájára, s meg is született a határozat: stoptábla tiltja majd a gyors kanyarodást. A balesetek számának csökkenését remélik az intézkedéstől.

Nagy Márta

Három baleset történt két héten belül – írtuk május 3-i lapszámunkban. Egy ott élő hívta fel a figyelmet a Póda Endre utcai kereszteződés veszélyességére. „Félelmetesen nagy forgalom lett, néhány éve az utolsó utca voltunk..." – fogalmazott olvasónk, úgy jellemezve a helyzetet, hogy rengeteg autó van a környéken, egy-egy lakáshoz több kocsi is tartozik, nincs elég parkolóhely, s gyakran úgy állnak meg a járművek, hogy akadályozzák a közlekedést. Ráadásul mindig mindenki siet, nem figyelnek egymásra.

Figyelni kell, hamarosan megváltozik a közlekedési rend a Póda Endre utca és az Ív utca kereszteződésében! Fotó: Magasi

A problémát rögtön továbbítottuk az önkormányzathoz, Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke pedig a napokban már egy megoldási javaslattal is élt.


– Kimentem a helyszínre és alaposan megvizsgáltam a helyzetet és a lehetőségeket is. Az olvasónak igaza van, valóban nagy a forgalom és sok autós nem veszi figyelembe a parkolók miatt leszűkült utcát, a kanyart, és nagy sebességgel érkezik a kereszteződésbe. Ezért úgy határoztunk, egy stoptáblával kényszerítjük ki a lassítást és a megállást a veszélyes kereszteződésben – mondta el a Kisalföldnek Mágel Ágost.


A városgondnoksági osztály már megrendelte a közlekedési táblát, úgyhogy az autósok jó, ha figyelnek; bármikor megjelenhet a tiltás a Póda Endre utca és az Ív utca kereszteződésében. A Póda Endre utcán közlekedőknek kell majd elsőbbséget biztosítaniuk az Ív utcán haladóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!