Sopron és környéke

2015.05.13. 14:16

Sörfesztivál Sopronban - A sörfogyasztással civil szervezeteket támogathat

Május 16-án, szombaton sörfesztiválon, a soproniakkal közösen ünnepli születésnapját a Soproni Sörgyár.

kisalfold.hu

   
Idén 120 éves a Soproni Sörgyár. A HEINEKEN Hungária a kerek évfordulót május 16-án, szombaton a soproniakkal közösen ünnepeli meg a város Fő terén megrendezésre kerülő sörfesztiválon. A rendezvény főszereplője a helyiek kedvence, egyben Magyarország legnépszerűbb söre, a Soproni lesz, de fellép Vastag Csaba és a Carbonfools is.

„Az 1895-ben alapított „Első Soproni Serfőzde" tulajdonosai ma is büszkék lehetnének a művükre. Az ő bizakodásuknak, valamint a minőség iránti rendíthetetlen elkötelezettségüknek köszönhető, hogy a sörgyár már 120 éve virágzik. Ma már nem csupán a legnépszerűbb hazai sört, a Sopronit gyártjuk itt, hanem innen látjuk el a német és az osztrák piacokat Heinekennel, valamint készül itt a Gösser és a különleges ízesítésű Soproni és Gösser Radlerek is" - mondta el Jan-Willem Van Wensem a 120 éves évforduló kapcsán.

Hozzátette: „ Együtt, tele optimizmussal még elődeinknél is többre vagyunk képesek, ezért hisszük, hogy újabb 120 év múlva is lesz Soproni Sopronban. Nem kell más ehhez, „csak" az, hogy a hagyományainkhoz híven, továbbra is a legkiválóbb alapanyagokból, a legkorszerűbb eljárással, a legjobb söröket állítsuk elő."

A sörfesztivál programja este 6 órakor veszi kezdetét Sopron Város Fő terén a Brass Line Fúvószenekar fellépésével. A Cabonfools őket követően, fél hétkor veszi birtokba a színpadot. A születésnapi köszöntőt a vállalat marketing igazgatója, Jan-Willem Van Wensem mondja el, majd Vastag Csaba koncertje következik. A rendezvény éjfélig tart.

A sörfesztivál bevételét a HEINEKEN Hungária egy fontos helyi ügy támogatására ajánlja fel. A sörmárka Sopron önkormányzatával közösen az alábbi három szervezet egyikének támogatását teszi lehetővé: a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, a Soproni Szociális Intézmény (SOSZI), a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség.

A fesztivál vendégei a helyszínen adhatják le szavazatukat arra, hogy melyik ügy nyerje el a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!