Soproni vagyonnyilatkozatok - Se nem gazdagabbak, se nem szegényebbek a képviselők

A tavalyi vagyonnyilatkozatokkal összehasonlítva az ideit megállapítható, hogy a soproni képviselők nagyságrendekkel sem gazdagabbak, sem szegényebbek nem lettek 2011-ben. Aki gazdag volt, az is maradt.

Fodor Tamás polgármester (Fidesz–KDNP) ugyanott lakik, ugyanazt a két autót (Skoda Octavia és egy öreg VW) használja, mint a korábbi években. Biztosításának értéke nem változott – 1,5 millió forint –, megtakarításai sem – egymilliója van takarékban és 800 ezer készpénzben –, hitele viszont kevesebb lett; a tavalyi 1,6 millió félmillióra zsugorodott.

Abdai Géza alpolgármester (Fidesz–KDNP) vagyoni helyzete annyiban változott, hogy takarékban tartott kétmilliója 2011-ben hárommillió lett. Továbbra is birtokolja örökölt szántóit és egyéb ingatlanjait. Autója immár tíz éve ugyanaz a Honda. Életbiztosításának névértéke egy forinttal sem nőtt. Feltüntette alpolgármesteri 660.910 forintos fizetése mellett ingatlan bérbeadásából származó havi 25 ezer forintos jövedelmét is.

Simon István alpolgármester (Fidesz–KDNP) nevén ugyanaz a két belterületi ingatlan szerepel, mint a korábbi években. Készpénze már évek óta 48 millió forint. Alpolgármesteri fizetése mellett 10,6 milliós osztalékot könyvelhetett el az Arcus Kereskedelmi Kft. 77,8 százalékos tulajdonosaként. Változatlanul felerészben tulajdonosa még egy kft.-nek és egy bt.-nek is.

Balogh Judit (Fidesz–KDNP) tanítónői fizetése csaknem nyolcezer forinttal lett kevesebb, most 175.800 forint, és lakását is tízezerrel kevesebbért, 30 ezerért tudja csak kiadni. Képviselői tiszteletdíja is kevesebb a tavalyinál: 97 ezer.

Bebesi József (LMP) háza, Suzukija a régi, hitele hatmillióról 5,4 millióra „zsugorodott”. Az Universitas Fidelissima Kft. igazgatóhelyetteseként változatlanul 370 ezer forint a havi bruttó jövedelme.

Biczi László (MSZP) otthona és autója (Seat Altea) nem változott, de sem tavalyi félmillió készpénze, sem hárommillió hiteltartozása nem szerepel vagyonnyilatkozatában.

Göbl Gábor (Jobbik) korábbi ingatlanjait megtartva egy 30 négyzetméteres lakás vásárlásával bővítette vagyonát. Volvója ugyanaz a 2006-os, vásárolt viszont egy Ampeg basszusgitár-erősítőt és hangfalat. Pénzintézeti számlakövetelései alig változtak: most 12 milliója van forintban, 18 milliója pedig devizában. Más szerződés alapján fennálló követelése is alig módosult: egy, illetve 3,6 millió forint (egyik adósa 500 ezret törlesztett). Cégvezető a G-Promotion Kft.-ben havi bruttó 75 ezerért, művészeti és marketingtevékenységért havi ötvenezret könyvelhetett el. Újdonság a vagyonnyilatkozatában egy 280 ezer forintos havi jövedelem.

Kalmár Istvánnak (MSZP) nincs meg a háza, VW Touranja viszont a régi, készpénze alig változott: 2,1 millió forint. Pénzintézeti számlakövetelése a tavalyi 3 millióról 7-re nőtt, más szerződés alapján fennálló követelése 10,2 millióról 6,2 millióra csökkent. Vállalkozásai maradtak, ahogy ebből származó havi 100 ezres jövedelme is.

Magas László (Fidesz–KDNP) nyugdíjas, ingatlanjait nem adta el és nem bővítette, autója egy 2003-as évjáratú Passat. Önkéntes nyugdíjpénztári tagsága tavalyi nyilatkozatában még 7,5 milliót ért, most 5,9 milliót, nyugdíj-előtakarékossági számláján a korábbi 3,08 millióból 3,8 millió lett.

Mágel Ágost (Fidesz–KDNP) is nyugdíjba vonult, tanításból már csak havi negyvenezer forint a jövedelme (tavaly még középiskolai igazgatóhelyetteseként keresett). Ingatlanjai nem változtak, és továbbra is a 2009-ben vásárolt Opel Astrával utazik. Kötvénye 2,2 milliót ér, számlakövetelése 3,5 millió lett a tavalyi 2,1 millióról, devizában továbbra is 1,2 millió forintja van és takarékban is tart 3,5 millió forintot. Hiteltartozása 500 ezerről csökkent 400 ezerre.

Osváth András (Fidesz–KDNP) intézetvezető az OMSZI Soproni Nyugdíjas Pedagógus Otthonában, fizetése 35 ezerrel lett több, most 349.500 forint. Opel Zafirája a régi.

Pongráczné Várnai Mária (Fidesz–KDNP) új a testületben. Nyilatkozatából kiolvasható, hogy száz négyzetméteres családi házának felerészben tulajdonosa 1998 óta, van két szántója is, bár az egyik csak ötven százalékban az övé. Takarékban hárommillió forintja van, számlakövetelése devizában egymillió forint. Biztosítási tanácsadóként havi bruttó 250 ezer forint a jövedelme.

Rádonyi László (Fidesz–KDNP) számos ingatlan, többek között szántók, árok, szőlő birtokosa már évek óta. Két életbiztosításának névértéke nőtt: tavaly 3,5 forint, most már 6,6 millió. Hitele is nőtt: előző évi nyilatkozatában 800 ezer forint volt, ez az ideiben 11,5 millió forint. Továbbra is vezetőtervező a Lénia-Sopron Kft.-ben, ahol felerészben tulajdonos és változatlanul 220 ezer havi bruttóért ügyvezető igazgató is.

Sass László (Fidesz–KDNP) 2011-ben házat vett, ami felerészben vált a tulajdonává, ezenkívül megtartotta fertődi házának egyharmadát és fertőszéplaki beépítetlen területét. Peugeot-ja kilencéves és mint korábban, bruttó 312 ezer forint a középiskolai tanári fizetése. Az Edutech Kiadó Bt.-nek is maradt 33 százalékkal a kültagja. Amije eddig nem volt, az a hitele: hatmillió forint.

Tóth Éva (Fidesz–KDNP) vagyoni helyzetében nincs változás. Lakása megvan, hiteltartozása maradt (3,9 millió), vállalkozó újságíróként havi 312.500 forint a jövedelme, amit eseti bevételekkel is kiegészít.

Varga Mária (Fidesz–KDNP) továbbra is haszonélvezője lakásának és Suzukival autózik. Pénzintézettel szembeni tartozása egymillióról 1,8 millióra nőtt és nem szerepel vagyonnyilatkozatában korábbi megtakarítása. Nyugdíja minimálisan emelkedett, most 145.660 forint. Mezőgazdasági szakértői munkájáért eseti bevétele van, tavaly 700 ezer forintot könyvelhetett el így.

Varga Gyula (MSZP) lakása a régi, Seat Leonja és VW Bogara mellé azonban 2011-ben vett egy Skoda Octaviát. Megvan a három régi motorja és az alig csökkenő, most 450 ezer forintos hiteltartozása is. Nyugdíja mint volt, 129.500 forint.

Zombori Istvánnak (Fidesz–KDNP) lakása, szántója, balatoni nyaralója változatlanul felerészben a tulajdona és egy soproni lakás egynyolcada is már évek óta az övé. Suzukija 2008-as. Nyugdíja több mint negyvenezer forinttal lett több, most 237.535 forint. A Kapuvári Vízitársulatnak fb-tagja évi 133.333 forintért.

Gyász
„Egész életeden át szívesen dolgozva, szerényen éltél, most bánatot ránk hagyva, csendesen elmentél. Örök álom zárta le drága szemed, megpihenni tért két dolgos kezed. Drága Édesapám, Nagyapánk, Isten Veled! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesapám, nagyapánk, SZABÓ BÉLA életének 93. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. október 23-án (szerdán) 14 órakor lesz a fertőd-süttöri temetőben. Előtte, 13.30 órakor engesztelő szentmisét mondatunk. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Elgyötört testem örökre megpihent, Uram, fogadd be hozzád lelkemet! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSISZÁR LÁSZLÓNÉ szül. Szalai Mária Magdolna életének 79. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 25-én, pénteken 13.30 órakor lesz a röjtöki temetőben. Előtte az engesztelő szentmise 12.45 órakor lesz a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Elhagytad a házat, amit úgy szerettél, itt hagytál mindent, amiért küzdöttél. Örök álom zárta le drága szemed, megpihenni tért két dolgos kezed. Drága Édesanyánk, Isten Veled! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÉTER-WERR MARGIT Mancika volt fogorvosi asszisztens, pannonhalmi lakos 78 éves korában elhunyt. Szentmisével egybekötött búcsúztatása 2019. október 25-én, pénteken 15 órakor lesz a győri Szent Imre-templomban. Gyászoló család
„Elmegyek, mert el kell mennem... az elválás nagyon nehéz... belátom! Szólítottak, nincs mit tennem... isten veled, földi élet, család, s barátok!” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett testvérünk, sógorunk, rokonunk és barátunk, SIMON LAJOS „CSUCSU” börcsi születésű, rábapatonai lakos életének 67. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2019. október 25-én, pénteken 16 órakor lesz a börcsi temetőben. Előtte engesztelő szentmise 15.15 órakor lesz a római katolikus templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves Szerettünk, Isten Veled! Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédink, anyósom és rokonunk, HIDEG JÁNOSNÉ szül. Benczik Irén csornai lakos életének 82. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. október 24-én 15 órakor lesz a csornai Szent Antal-temetőben. Engesztelő szentmise a temetés napján, 18 órakor a helyi premontrei templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Megpihen a dolgos apai szív, áldás és hála övezi a sírt. Szerető férj voltál, drága édesapa, nagyapa, bánatos családodnak most az őrangyala. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szerető Férjem, Édesapánk, Nagypapánk, Dédnagypapánk, Testvérem és Rokonunk, GRÁFI JÓZSEF életének 96. évében elhunyt. Temetése 2019. október 24-én, csütörtökön 15 órakor lesz az öttevényi régi temetőben. Előtte, 14.15 órakor engesztelő szentmisét tartunk az evangélikus templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban osztoznak. Gyászoló Család
„Mikor az erőm elhagyott és lelkem roskadozva vittem, csendesen és váratlanul átkarolt az Isten. Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY LÁSZLÓ F.f.M.g-i szőlő-, gyümölcstermesztési szaktechnikus életének 76. évében elhunyt. Temetése 2019. október 25-én, pénteken 10.30 órakor lesz a soproni Szent Mihály-temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Szeretteim, én már elmegyek, küzdöttem sokat, de már nem lehet. Az örök haza vár, isten veletek. A lelketek mélyén mindig ott leszek, soha ne felejtsetek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS ANTAL volt Győr, Földes G. utca 13. sz. alatti lakos életének 69. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 24-én, csütörtökön 14 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójából. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló szerettei
„Váratlanul élt halálod, búcsú nélkül mentél el, aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, testvérünk, apósunk és rokonunk, TRIPAM MIKLÓS életének 80. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2019. október 24-én, csütörtökön 14.30 órakor lesz a beledi temetőben. Előtte az engesztelő szentmise 14 órakor kezdődik a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesapám, KATÓ IMRE 87 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 25-én 12 órakor lesz a szili temetőben. Előtte engesztelő szentmise a helyi templomban. Egyben köszönetet mondok mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászomban osztoznak. Gyászoló lánya
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALÁZS CSABA a Horváth Lovas Kft. dolgozója 56 éves korában, hosszú szenvedés után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 25-én, pénteken 17 órakor lesz a győrzámolyi temetőben. Előtte, 16.15 órakor engesztelő szentmisét tartunk a helyi templomban. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy BALOGH GYULA ácsi születésű, kónyi lakos életének 70. évében elhunyt. Temetése október 25-én 15 órakor lesz a kónyi temetőben. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapám, nagypapánk és rokonunk, MAGYAR ATTILA SÁNDOR (régi közmű-dolgozó) életének 73. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 25-én, pénteken 15 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARCZA KÁROLY életének 75. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 25-én, pénteken 14 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető új ravatalozójából. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Kegyeletüket, kérjük, egy szál virággal róják le. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel emlékezünk VARGA LÁSZLÓNÉ szül: Nyikos Anna halálának 15. évfordulóján. A múló évek nem felednek, nem halványul emléked, mert a szeretet, amit adtál, egy életre emlékeztet Rád. Szerető férjed és fiad.