Sopron és környéke

2019.04.28. 19:17

Soproni sikerek a XVI. Ippon Shobu Karate Diákolimpia döntőjén Ercsiben

Két soproni egyesület 3 versenyzője vett részt a versenyen, ahova több mint 500 nevezés érkezett.

2019. április 27-én szombaton Ercsiben rendezték meg az XVI. Ippon Shobu Karate Diákolimpia döntőjét.


Először a Shotokan Tigrisek Sportegyesületből Gáncs Adrienn (Soproni Széchenyi István Gimnázium, testnevelő: Koloszár Balázs) formagyakorlatban lépett tatamira és a 4-es döntőben sikerült ezüst érmet szereznie. Másik küzdőtéren Gáncs Dávid (Soproni SZC Vas- és Villamosipari Szakképző iskolája és Gimnáziuma, testnevelő: Csátaljay Gábor) először katában, majd küzdelemben is keményen dolgozott és az erős és nagy mezőnyben mindkét számban az 5-8. helyig jutott.


Harmadiknak a Bushido-Vidadukt SE versenyzője Szerelem Nikolett (Eötvös József Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium, testnevelő: Bencsik Olga) mérette meg magát küzdelemben. Végig szépen küzdve csak a döntőben talált legyőzőre és szintén ezüst érmet szerzett.

 

Soproni sikerek a XVI. Ippon Shobu Karate Diákolimpia döntőjén


A Shotokan Tigrisek Egyesületnek idén is aktív karatés éve lesz.


Júliusban Hradec Kraloveban a SKIF Világbajnokságon 3 versenyzővel vesznek részt. A februári sikeres lengyel-magyar edzőtábor és verseny után a novemberi Tigrisek Karate Kupa is nemzetközi mezőnnyel (cseh, lengyel, szlovák, osztrák és magyar) kerül megrendezésre, mivel az egyesület sikeresen szerepelt és nyert támogatást V4 országok szervezetei számára kiírt pályázaton. Előre láthatóan 200 karatés fog edző táborozni és versenyezni 3 napon át, közben az edzőknek szakmai továbbképzések lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!