Sopron és környéke

2016.05.04. 16:32

Soproni Nyugdíjasegyetem: Ősszel folytatódik a nagy sikerű programsorozat - fotók

Dr. Konkoly-Gyuró Éva ,,Táj, szakralitás, zarándoklás" című előadásával befejeződött a Soproni Nyugdíjasegyetem tavaszi szemesztere. A legszorgalmasabb hallgatók között ajándékokat sorsoltak ki.

kisalfold.hu

„Az ember létközege a táj; nem mindegy, miképp éli, műveli, formálja, megszenteli vagy pusztítja azt" – hangzott el dr. Konkoly-Gyuró Éva nagy sikert aratott szemeszterzáró előadásán a GYIK Rendezvényházban.


A professzor szólt arról a napjainkban megmutatkozó spirituális éhségről is, amely gyalogos zarándoklatokra indíttatja a vallásos érzületűeket. A táj szakrális tér, hordozza a Teremtő keze nyomát. (Az előadásról részletesebben a Kisalföld Ezüstkor című rovatában, május 11-én olvashatnak.)


A legutóbbi előadás kvízkérdéseinek helyes megválaszolói közötti sorsoláson Kiss Emília hegykői és Ignácz Miklósné soproni nyugdíjasegyetemistának kedvezett a szerencse: ők nyerték a Kisalföld „Örök pillanat" című hangoskönyv CD-it.

Azok között, akik a tavaszi szemeszter valamennyi előadásán részt vettek, szintén nyereményeket sorsoltak ki. Értékes ajándéktárgyat vehetett át Zsuppánné Schwarcz Sarolta, Pető Jánosné, Németh Tiborné, Horváth Lászlóné soproni; Csapóné Kovács Judit fertőrákosi, Erdősi Ferencné nagycenki, Papp Zoltánné sopronkövesdi hallgató.


A nyertesek között volt Mesterházy Istvánné Újkérről is, aki mint mondta, az elejétől fogva jár a nyugdíjasegyetemre. A mostani előadás nagyon tetszett neki, Czestochowában és Mariazellben már megtapasztalta a zarándokhelyek szakralitását.


A fődíj – kétszemélyes színházbérlet – nyertese, Horváth Sándor, aki feleségével, Máriával minden szemeszter valamennyi előadásán részt vett. Ugyan még nem mentek zarándokútra, de a nyugdíjas tanár egy nevezetes kegyhelyen, Máriapócson született. Így annál érdekesebbnek tartotta dr. Konkoly-Gyuró Éva előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!