Sopron és környéke

2016.12.08. 15:13

Soproni MSZP vs. Fidesz - Vita az M85-ös útról

kisalfold.hu

MSZP: A kormány gyűlöletre épít


„Erről is csak hazudtatok: M85 – 2018. március 15." – így hirdette a szocialisták véleményét a transzparens tegnap a Hajnal téren, nem messze a kormányülés helyszínétől. Mintegy húszan adtak nyomatékot Lukács Zoltán országgyűlési képviselő szavainak, aki három témát ajánlott az ülésezők figyelmébe. Elsősorban a nyugdíjak emelését, mert mint hangsúlyozta, a kormány mindössze havi 830 forintnyi tiszteletet érez az idősek iránt, a tízezer forintos Erzsébet-utalvány ugyanis nettó ennyit ér. Balog Zoltán minisztert azonnal meneszteni kellene, hiszen a rá bízott területek állapota katasztrofális. [namelink name="Lukács Zoltán"] szerint azzal, hogy a kormány kilépett a Korrupcióellenes Együttműködésből, nyíltan vállalta, hogy a korrupciót támogatja. [namelink name="Széplaki Tamás"], az MSZP soproni elnöke pedig kijelentette: „a kormány gyűlöletre épít, ennek oka pedig a pénz" – jelentette ki. Szimpatizánsaikat pedig azért hívták a térre, hogy jelezzék: a soproniakat nem lehet átverni.


Fidesz: Szégyenteljes viselkedés


Szégyenteljesnek nevezte Firtl Mátyás, a Fidesz országgyűlési képviselője az MSZP Hajnal téri demonstrációját.


– Sopronban volt az egyik legmagasabb a részvételi arány a népszavazáson, ez is mutatja az itt élők viszonyulását a kormányhoz és elképzeléseihez. Az Orbán-kormány 15 milliárdnyi adósságtól szabadította meg a várost, megújult a Fő tér, a Várkerület, a Tűztorony. Elsőként itt írták alá a Modern Városok megállapodását, aminek köszönhetően a további fejlődés garantált – sorolta a város képviselője. „Sopron eddig csak kapott az Orbán-kormánytól, ez pedig tiszteletet érdemel, nem pedig ilyen otromba viselkedést" – fogalmazott [namelink name="Firtl Mátyás"]. Szólt a béremelésekről is, kitért a fertődi, a nagycenki milliárdos nagyságrendű fejlesztésekre is.


– Az M85-ös gyorsforgalmi út pedig meg fog épülni – hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!