Sopron és környéke

2016.04.11. 10:42

Soproni Ifjúsági Pódium

A soproni és Sopron környéki középiskolások művészeti fesztiválját, a Soproni Ifjúsági Pódiumot tartották meg a hétvégén a GYIK Rendezvényházban.

kisalfold.hu

Hét kategóriában hirdették meg a versengést: a hagyományos művészeti ágakban (versírás, versmondás, színjátszás, komolyzene, népzene, fotó és film kategóriákban). Az idén először kétnapos fesztivál szombaton a könnyűzene képviselőivel, énekesekkel, modern táncosokkal, zenekarokkal egészült ki.


A fotó kategóriájában Licskai Regináé lett az első díj, különdíjat Mészáros Anna kapott. A képzőművészet első helyezettje Gölt Barbara, különdíjas Varga Dóra lett. Műfordításban Horváth Dalma volt a legsikeresebb, versírásban Szikszai Dóra, míg a különdíjat Lencz Máté Tibor érdemelte. Prózaírásban Balogh Mirjanáé az első helyezés, Jánoska Dóráé a különdíj.

Az ifjú képzőművészek versenymunkáiból kiállítás is nyílt a GYIK Rendezvényházban.

Az ifjú képzőművészek versenymunkáiból kiállítás is nyílt a GYIK Rendezvényházban.

A No Dance, No Life  a tánc kategória győztese. Bakai Gréta az ének legjobbja, a Deszka Társulat pedig musicalkülöndíjas lett. A verselők közül Papp Márk kapta az első díjat, a különdíjat pedig Maros Gabriella. Mende Mirtill hegedűsé a komolyzene első díja, Rúzsa Dóráé pedig a különdíj.


A feltörekvő bandák közül az Azt Hittem a Szomszéd Ordibál nevű formáció kapta az első helyezettnek járó fellépési lehetőséget. Idén az Eötvös-gimnázium küldte a fesztiválra a legtöbb diákot, így kiérdemelték a „SIP 2016. év iskolája" címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!