Sopron és környéke

2018.07.30. 09:59

Soproni foci - Konzultáció helyett előadás Sopronban

A Soproni FAC 1900 elnöke, Gőbl Gábor a helyi labdarúgás jelenével, jövőjével kapcsolatban konzultációra hívta Sopron vezetőit, klubja, valamint a futball szimpatizánsait a városháza elé, de közülük nem sokan éltek a lehetőséggel.

kisalfold.hu

Mintegy harmincan lehettek, akiknek Gőbl Gábor egyórás beszédet tartott. Ebből megismerhették a múlt, a jelen és a jövő soproni focijának gondjait és örömeit és eldönthették, hogy a városban melyik a követendő út, avagy melyik nem.


Az elnök beszédében kitért a hajdani Matáv FC sikereire és csúfos bukására, beszélt a SFAC jelenlegi nehéz helyzetéről, sérelmezte a városvezetés sporthoz való hozzáállását és szerinte a hozzá nem értését is, valamint kritikával illette az SC Sopron vezetését és annak elnökét. Sérelmezte azt is, hogy mint a legmagasabban jegyzett soproni csapat, a SFAC miért nem játszhat a városi stadionban.

Gőbl Gábor közel egy órán át beszélt a hallgatóságnak. Fotó: Magasi Dávid

Gőbl beszélt az SVSE NB II-es csapatának több mint 140 millió forintot felhalmozó vezetői felelősségre vonásának szükségességéről.


A jövőbeni elképzeléseiről is szólt, miszerint egy összevont labdarúgó-egyesületet kellene létrehozni a városban. Ennek elnöke Burcsa Győző lenne, alelnöke pedig Csiszár Ákos és jómaga lennének.


A közel egyórás beszédet követően – mivel konzultáció nem alakult ki – Gőbl Gábor megköszönte a részvételt és bezárta az összejövetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!