Sopron és környéke

2019.01.26. 08:20

Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar: a végzett hallgatók hazánkban és külföldön is keresettek a munkaerőpiacon

Egy nagy múltú és családias intézmény kapuján lép be, aki a Benedek Elek Pedagógiai Karra látogat. Az intézmény megalapítása óta őrzött egyetemes emberi értékekhez ragaszkodva alakítja képzési és tudományos palettáját. A hallgatók számára biztosítja az esélyegyenlőséget, tehetséggondozással segíti az egyéni életpályák minél teljesebb kibontakozását.

kisalfold.hu

A Benedek-kar képzési szintenként szakirányú továbbképzések, alap- és mesterképzések, valamint doktori programok választékát kínálja a tanulni vágyóknak. 


A képzési kínálata iránt az utóbbi években egyre fokozódó kereslet mutatkozik, az alapképzési területen a csecsemő- és kisgyermeknevelői, az óvodapedagógusi, a gyógypedagógiai és a szociálpedagógiai szak közül választhatnak a jelentkezők. A mesterképzés területén neveléstudomány, mérnök-tanár és emberi erőforrás tanácsadó szakokra várják a leendő hallgatókat. 

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara az ország egyik legjobb kisgyermeknevelő- és óvodapedagógus-képző intézménye. 

A karon végzett hallgatók hazánkban és külföldön is keresettek a munkaerőpiacon, a „benedekes diploma" jó ajánlólevél. A tartalmas, gyakorlatorientált és a mindenkori munkaerőpiaci elvárásoknak is megfelelő képzési portfólió kialakítását rendkívül fontosnak tartják. A hallgatók folyamatosan jelen vannak a kar gyakorlóintézményeiben, ahol kiváló szakemberektől leshetik el a szakma fortélyait. Az intézmény szakirányú továbbképzései, szakvizsgás képzései az egész életen át tartó tanulás lehetőségét szolgálják. Országosan és nemzetközileg is elismert szakmai műhelyeikben a hallgatókat jól felszerelt kari szakkönyvtár, imponáló folyóirat-állomány és folyamatosan bővülő digitális tudástár várja. A kar kiadásában megjelenő Képzés és Gyakorlat neveléstudományi periodika tudományosan és nemzetközileg is elismert folyóirat. A folyamatos pályázati aktivitásnak köszönhetően az oktatás, a tanulás és a kutatás szakmai és infrastrukturális feltételei egyre jobbak az intézményben. 

A kar korszerű és gyakorlatorientált képzési programokkal várja a felsőoktatásban tanulni kívánó leendő hallgatóit.

A kar korszerű és gyakorlatorientált képzési programokkal várja a felsőoktatásban tanulni kívánó leendő hallgatóit.

A kar versenyképességének egyik záloga a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódás, aktivitás, így több mint hatvan európai és Európán kívüli intézménnyel ápolnak kitűnő szakmai kapcsolatot. Az oktatók és hallgatók nemzetközi mobilitási programok keretében külföldi részképzéseken, tanulmányutakon vesznek részt, illetve Európa és a világ számos országából fogadnak vendégoktatókat, kutatókat és hallgatókat. A nemzetközi együttműködések és mobilitási programok folyamatos szélesítésével törekednek a nemzetközi felsőoktatás aktív részesévé válni.

 

A patinás intézmény célja, hogy tanulmányaik során a hallgatók olyan szakértelemhez, kompetenciákhoz jussanak, amelyek megfelelnek a tudásalapú társadalom hazai és nemzetközi kihívásainak. Gyermekek, fiatalok nevelése és oktatása rendkívül hálás hivatás. A diploma megszerzése után az elhelyezkedési esélyek nagyon jók. 

 

 A képzésekről, a felvétel feltételeiről további információ a kar honlapján érhető el: bpk.uni-sopron.hu.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar képzései


Alapszak: Csecsemő- és kisgyermeknevelő; gyógypedagógia – tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirány; óvodapedagógus; óvodapedagógus – német nemzetiségi szakirány, angol nyelv és német nyelv az óvodában specializáció, gyógytestnevelés, kézműves specializáció; szociálpedagógia. (A csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszak levelező tagozatán – a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ keretében – tatai képzési helyszínre is lehet jelentkezni.)

Mesterszak: Neveléstudomány – kora gyermekkor pedagógiája, valamint fenntarthatóság és társadalom specializációval; emberi erőforrás tanácsadó; agrármérnök-tanár; közgazdász-tanár; mérnök-tanár.

Doktori képzés: Erdő- és környezetpedagógia doktori program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!