Sopron és környéke

2018.06.07. 09:00

Soproni diákok lettek a legjobbak

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV), valamint a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított "Kiváló versenyfelkészítő"-n két soproni diák számára is a lehető legjobb eredmény született.

Munkatársunktól

Német nemzetiségi nyelv és irodalomból első helyezett lett Koszonics Luca, a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium tanulója. Német nyelvből is a Líceum diákja, Csigó Ábel hozta el az első helyet. A Kiváló felkészítő tanári munkáért járó díjat a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyi bizottság ajánlása alapján Zsuppánné Cellik Barbara, a Líceum tanára kapta.


A két érettségiző licista elmondta: tudatos és évekig tartó felkészülés előzte meg az eredményt, amiben az iskola több tanára is a segítségükre volt, de legnagyobbrészt saját szorgalmuknak köszönhetik a sikert. Csigó Ábel a jövőjét is a nyelveknek szenteli; nemzetiségi német–angol szakos tanár szeretne lenni, Koszonics Luca pedig orvosnak készül.

 

A két OKTV-győztes: Csigó Ábel és Koszonics Luca. Fotó: Magasi

A két OKTV-győztes: Csigó Ábel és Koszonics Luca. Fotó: Magasi

 




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!