Sopron és környéke

2017.12.03. 15:52

Sopronban Tomika nem jár, nem beszél - fotó

Tomika tizenegy éves, de nem jár, nem beszél, állandó felügyeletre szorul. Édesanyja egyedül neveli a soproni albérletben, s már az is nehézségeket okoz, hogy négyórás állást vállaljon a megélhetésükért.

Nagy Márta

A jóakarat forintjai sérült kisfiút nevelő anyának segítenek


– Kisfiam oxigénhiánnyal született, halmozottan sérült, már nem is biztatnak azzal, hogy állapota valaha is javulni is fog... Egy-egy szót mond, de egyedül ülni sem képes, cipelnem kell a fürdőszobáig is. A legnagyobb gond az, hogy sokszor csak fizetett segítőkkel tudom megoldani a felügyeletét, de ez kimeríti az anyagi lehetőségeimet – mondja szomorúan Tóth Mónika. Az ápolási díj, a félállás bére, a gyerektartás és a családi pótlék arra elég, hogy kifizesse a lakbért és a rezsit. Jó, ha ötvenezer forint  marad a megélhetésükre, pedig a kisfiú állapota igényelné a gyógytornát, a masszázst, nem beszélve a mozgatását segítő eszközökről.

Tóth Mónika próbál mindent megtenni Tomikáért, de a halmozottan sérült kisfiú ellátása felemészti minden erejét... Fotó: Magasi

– Csak a speciális babakocsi esővédője harmincezer forintba kerülne, de ilyesmire nem jut egyáltalán – sóhajt Mónika, magához ölelve kis-nagy fiát. Az édesanya sehová sem tud menni Tomika nélkül, a napok ugyanúgy telnek évek óta. Míg a kisfiú a speciális iskolában van, addig anyukája dolgozik, délután pedig az egyetlen szoba közepére tett matracon fekvő Tomikát igyekszik átmozgatni; aztán etetés, fürdetés, öltöztetés  – és másnap ugyanez kezdődik elölről...  Ebben a nehéz helyzetben segít alapítványunk.

Ha támogatást adna vagy kérne


A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat  átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az [email protected] e-mail-címre várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!