Sopron és környéke

2017.04.11. 16:12

Sopronban a Tescónál is Líra-Móra könyvesbolt nyitott az Alexandra helyén

Húsz könyvesbolt már megnyílt, köztük egy Sopronban.

kisalfold.hu

Összesen 24 egykori Alexandra könyvesbolt helyén nyit Líra-Móra könyvesbolt néven új üzletet április végéig a Janikovszky és Kolosi Kft., az üzemeltető kedden az utolsó szükséges szerződéseket is aláírta az  üzlethelyiségek bérbeadóival. Húsz könyvesbolt már megnyílt, további négy megnyitása a következő hetekben várható - tájékoztatta  a Líra Könyv Zrt. az MTI-t.


A közlemény szerint a januárban bezárt egykori Alexandra  könyvesboltok kiesését az egész magyar könyvpiac megérezte, a Móra  Könyvkiadó és a Líra-csoport tulajdonosai ezért elhatározták, hogy  ajánlatot tesznek az ingatlan-tulajdonosoknak a stratégiai  szempontból fontosnak ítélt könyvesboltok átvételére. Az általuk  létrehozott Janikovszky és Kolosi Kft. végül 24 üzlethelyiség  bérleti jogát szerezte meg az ország számos pontján.


A szerződések aláírása után a legtöbb helyen lezajlott a leltár  is, a Líra Könyv Zrt. - mint nagykereskedő - pedig ajánlatot tett a  korábban az Alexandra-csoporttal szerződésben álló kiadóknak az  árukészlet bizományos átvételére. A kiadók éltek a lehetőséggel,  így sikerült elkerülni, hogy kereskedelmi és kulturális szempontból  egyaránt fontos könyvesboltok huzamos ideig zárva tartsanak -  közölte a Líra.


A Líra Könyv Zrt. emellett saját kereskedelmi és franchise  hálózatát is növelte. Az ugyancsak tavasszal megnyíló mohácsi és  tököli Líra-könyvesboltok mellett a fővárosi Dohány utcában kedden  - háromhetes próbaüzem után - megnyit a Magvető Café is. Az  irodalmi kávézó és könyvesbolt elsősorban a Magvető Kiadó könyveit  kínálja a vásárlóknak.


Több mint 700, a Magvető Kiadó gondozásában megjelenő kötet  kapható jelenleg kereskedelmi forgalomban, de eddig nem volt olyan  könyvesbolt, ahol a vásárlók a teljes kínálatból válogathattak  volna. A Magvető Café emellett találkozási pont is kíván lenni,  ahol kötetbemutatók, kisebb színházi előadások és rendhagyó  irodalomórák várják a szépirodalom barátait.


Az április végére lezáruló építkezési folyamat végén összesen  2 könyvesboltot működtet majd a Líra-csoport, ezzel Magyarország legtöbb könyvesboltot üzemeltető hálózata jön létre - közölték.


A nyilvános cégadatok szerint a Líra Könyv Zrt. nettó árbevétele 2015-ben 5,89 milliárd forint volt az előző évi 5,13  milliárd forint után. A cég mérleg szerinti eredménye 167 millió forintra nőtt az előző évi 145 millió forint után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!