Sopron és környéke

2019.07.25. 11:57

Rongálás után felújítás: kamera figyeli az ivókutat Balfon

A balfi ivókút közkedvelt a környékbeliek körében, úgyhogy szinte természetes, hogy naponta érdeklődnek az ásványvíz barátai, mikor lesz kész az ideiglenesen lezárt kút.

Nagy Márta

Korábban az önkormányzat tájékoztatta az Olvasókat, hogy megrongálták az ivókutat, most annak jártunk utána, meddig kell még nélkülözni.

A balfi ivókutat tavasszal felújítottuk. A vadonatúj Zsolnay porcelán díszkutat azonban ismételten rendbe kellett hozni, annak többszöri megrongálása miatt. Több alkalommal letörték például a fémcsövet, melyen keresztül a vízvétel biztosított. Ezenkívül a műanyag csövet visszatolták a kút belsejébe, ami állagromlást idézhet elő. A kút környezetét eddig a Pet-Pack Kft. térfigyelő kamerája figyelte, azonban jogszabályváltozás miatt közterületet már csak a rendőrség figyelhet, így jelen pillanatban a kamera Soproni Rendőrkapitányságra történő bekötése folyik. A kút elindítása csak ezután történhet meg"

– kaptuk a tájékoztatást a városházáról.

A helyreállítási és kamerabekötési munkálatok elvégzésének idejére türelmet kér az önkormányzat, de azt is, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a rendeltetésszerű használatra és a kút állagának megóvására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!