Sopron és környéke

2019.07.23. 16:21

Röjtökmuzsaj félti a kútját

- Féltem szülőfalum sok éve fúrt kútját - kezdte Csiszár Péter tősgyökeres röjtökmuzsaji lakos.

kisalfold.hu

 – Legalább öt éve hordják a kút környékére a temetői zöldhulladékot, építési törmeléket. Az egészet földdel szokták lefedni. Tartok attól, ez előbb-utóbb kedvezőtlen hatással lesz a kút vízbázisára – mondta.


– A területen zömében földet, mellette tégla- és betontörmeléket gyűjtöttünk és tároltunk, amiket a mezőgazdasági utak javítására, árvízvédelmi töltések magasítására terveztünk felhasználni – tájékoztatott Kiss József, Röjtökmuzsaj polgármestere. – Ezek az anyagok semmi olyan szennyeződést nem tartalmaznak, amelyek káros hatással lehetnének a terület alatti vizekre. Ide szállítottuk komposztálásra a település területén képződő nyesedéket, zöldhulladékot is. – Mivel a hatályos jogszabályok szerint az önkormányzat semmilyen hulladékanyagot nem gyűjthet és átdolgozás nélkül nem használhat fel, a deponált anyagok elszállításáról már hetekkel ezelőtt intézkedtünk – folytatta a polgármester. – Hangsúlyoznom kell, hogy a röjtökmuzsajiak a hidroglóbusz mellett található kútból nyerik ivóvizüket ami ellenőrzött és jó minőségű – tette hozzá Kiss József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!