Sopron és környéke

2019.05.10. 09:00

Pósa Ede újvidéki származású festőművész a Ferenczi József-tábor vendége

Pósa Ede újvidéki származású festőművész a pasztellről tart nyilvános kurzust a sarródi Ferenczi-kultúrházban a hétvégén. Az érdeklődők közül bárki betekintést nyerhet az örömteli alkotás folyamataiba.

Gosztonyi Miklós

– Munkába lendül Sarródon a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor – mondta lelkesedéssel Hetlinger Júlia táborvezető.


– Sikerült megnyerni az idehaza pasztellkirálynak nevezett Pósa Ede újvidéki származású, Balatonszemesen élő festőművészt, hogy megismertesse sajátos technikájával hallgatóságát, korosztálytól függetlenül. Megjegyzendő, hogy a híres művészek közül a pasztell legkorábban Leonardo da Vinci munkásságában fordul elő.


A Ferenczi Művelődési Házban szombaton 9–17 óráig, vasárnap 9–14 óráig tartanak a foglalkozások. A kétnapos közös alkotás során személyre szabott segítséget kapunk a mestertől, s lehetőség nyílik a helyszínen a megfigyelésre és a pasztellezésre is.

Pósa Ede két éve is járt a sarródi alkotótáborban. Szívesen osztja meg tapasztalatait.

Pósa Ede két éve is járt a sarródi alkotótáborban. Szívesen osztja meg tapasztalatait.

– Annak idején autodidakta módon, idősebb kollégáktól szereztem a tudásomat, s már negyven éve festek ezzel a technikával. Ezt a tapasztalatot szeretném jó szívvel továbbadni az alkotóközösségnek: előttük is nyíljon lehetőség arra, hogy alázattal és legfőképpen tehetséggel sokra vigyék még a művészetben – nyilatkozta a Kisalföldnek Pósa Ede.


Gyerek- és felnőtt-tábort is szerveznek


A sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor július 1–5-ig bejárós képzőművészeti foglalkozásokra várja a gyermekeket. A felnőttek tábora idén július 25-én kezdődik és augusztus 3-ig tart. A jelentkezésről a www.ferenczitabor.hu oldalon tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!