Sopron és környéke

2014.10.20. 13:24

Palkovits János - Boldog nyugdíjas volt, most elfoglalt polgármester lett

Saját megfogalmazása szerint négy éven át boldog nyugdíjas volt Palkovits János, aki most újra Fertőrákos elfoglalt polgármestere lett

Nagy Márta

  
– A rendszerváltás óta polgármestere a falunak, de négy éve leváltották...
– Nem önszántamból ugyan, de pihenőidőn voltam, valóban. Az elmúlt négy esztendőben a boldog nyugdíjasok kényelmes életét éltem, mert kivontak a forgalomból.

– Most viszont nagy visszatérővé vált. Minek tudja be a sikerét?

– Egy polgármester a faluért van és nem fordítva, ezt egyetlen percre sem szabad elfelejteni. Ha jönnek hozzá, meg kell hallgatni a panaszt még akkor is, ha az nem éppen önkormányzati vagy faluvezetői feladat, és még abban az esetben is, ha azt meg sem lehet oldani. A szimpátia makacs dolog: nemcsak kialakítani kell, meg is kell tartani.

– Nem tart attól, hogy a Fidesz, akinek jelöltjét most legyőzte, elzárja a pénzcsapokat, a lehetőségeket?

Palkovits János szerint egy polgármesternek a panaszt akkor is meg kell hallgatni, ha az nem önkormányzati vagy faluvezetői feladat. Fotó: Magasi
Palkovits János szerint egy polgármesternek a panaszt akkor is meg kell hallgatni, ha az nem önkormányzati vagy faluvezetői feladat. Fotó: Magasi


– Nem. Fertőrákoson nem a Fidesz vesztett, csak a jelöltje. A párt támogatása továbbra is fontos és szükséges, de a falvakban véleményem szerint elsősorban a személyekre adják a választók a voksukat, nem pedig az őket jelölő szervezetekre. Ahogy az is más a városhoz képest, hogy itt a problémákra is helyben kell megkeresni a megoldásokat.

– Milyen tervekkel kezdi az új ciklusát?

– Először tájékozódnom kell, a megkezdett feladatokat befejezni, az elkötelezettségeket átvizsgálni. Aztán meg kell oldani a csapadékvíz-elvezetést, a Patak sori utat és járdát, új parkolóhelyeket is szeretnék.

A turizmusra továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni, számunkra ebben rejlenek a lehetőségek, hiszen Fertőrákosnak rengeteg bemutatásra érdemes kincse van. A kampányban megígértem, hogy annak lehetőségét is kikutatom, hogyan lehetne a gépkocsiforgalom számára az áthaladást biztosítani az osztrák Fertőmeggyesre. 


     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!