Sopron és környéke

2019.05.06. 09:41

Olvasói panasz - Vágányzár idején hosszabb a menetidő Sopron és Győr között

Senki nem tudta, melyik a falujáró, melyik nem, s nem volt senki, aki tájékoztatta volna az utasokat.

kisalfold.hu

Vágányzár miatt ötórás volt az utam Soprontól Győrig. Április 18-án utaztam temetésre a megyeszékhelyre, a vágányzárról csak a jegy váltásakor értesültem

– panaszolta nyugdíjas olvasónk, Szetmár Józsefné.

Az állomáson közölték, hogy az épületnél várakozó buszok egyikével jutok Csornáig, onnan tudok továbbutazni Győrbe. Csakhogy a busz nem indult, senki nem tudta, melyik a falujáró, melyik nem, s nem volt senki, aki tájékoztatta volna az utasokat. Nem volt irányítás a csornai állomáson sem, mindenki összevissza futkosott. Csaknem öt órámba telt, mire célomhoz értem, a temetést lekéstem

– mondta el Szetmár Józsefné, hozzátéve: ezentúl busszal utazik.


Április 17–18-án Sopron és Csorna állomások között pályakarbantartási munkálatok miatt módosított, vágányzári menetrend szerint vonatpótló autóbuszok közlekedtek. Az egyes vonatok pótlóbuszai nem a vonatok „megszokott" és meghirdetett menetrendje szerint, hanem – a vonatpótló autóbuszok hosszabb menetideje és az átszállási idők miatt – átlagosan 40–45 perccel korábban indultak Sopronból – tudatta a panaszra reagálva a GYSEV Zrt. Válaszukban hangsúlyozták, a módosulás meghirdetése „a közszolgáltatási szerződésben előírt kötelezettségeinknek megfelelően a vágányzár kezdete előtt 14 nappal megtörtént az utastájékoztató hirdetményeken, a vasúti járműveken, honlapunkon, illetve a regionális médiában is".


Az állomáson a vonatpótló autóbuszokra vezényel jegyvizsgálót a vasúttársaság, akinek három-négy busszal kell egy időben foglalkoznia, így előfordulhat, hogy elkerülték egymást a panaszos utassal. Ezzel együtt a GYSEV elnézést kér olvasónktól és sajnálatát fejezi ki az őt ért kellemetlenségekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!