Sopron és környéke

2019.08.01. 10:45

Népviselettel színesítették Brennberget

Négynapos fesztivált rendeztek a németországi Brennbergben az ottani hagyományőrző egyesület fennállása ötvenedik évfordulója alkalmából.

Gosztonyi Miklós

– A Regensburgtól alig harminc kilométerre fekvő festői település, a bajor Brennberg négynapos ünnepségsorozatnak volt a helyszíne a napokban – mesélte németországi útjukról Honti Szilvia, a soproni Lajtha László Néptáncegyüttes tagja. – Az ottani hagyományőrző egyesület megalapításának ötvenedik évfordulójára a németországi brennbergiek nemcsak Sopron brennbergbányai részönkormányzatának küldöttségét, hanem néptáncegyüttesünket is elhívták. Az ottani régióból összesen több mint ötven művészeti csoporttal, civil egylettel, továbbá nyolc fúvószenekarral együtt köszönthettük őket jubileumuk alkalmából. Az eseményt sűrű program jellemezte. A brennbergi várból zenés ébresztő szólt, este pedig a kétezer személyes sörsátor színpadán rendezték a gálaműsort, amelyen mi is felléptünk. A bajor brennbergiek a környék lakosságával összefogva vidám felvonulásokat is tartottak, mi pedig népviseletünkkel öt alkalommal színesítettük a karneválnak is beillő eseményt.


A Lajtha László Néptáncegyüttes először húsz éve kapott meghívást Brennbergből. A hagyományőrzők akkori elöljárójának, Franz Jägernek köszönhető, hogy a kapcsolat azóta is élő.

Népviselettel színesítették Brennberget. Fotók: Frühwirth Róbert

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!